WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 66 toeschouwers online.

Nieuws

Update Coronavirus en voetbal in NL

Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgen de KNVB en voetbalverenigingen veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal.

De KNVB staat in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laat de KNVB dat zo spoedig mogelijk weten.

Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM:
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

En de KNVB:
https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/59484/het-coronavirus-en-het-amateurvoetbal-nederland

Alle voetbalwedstrijden voor het komende weekeinde gaan op dit moment gewoon door, tenzij het weer roet in het eten gooit en de velden afgelast worden.

Wel willen wij jullie vragen de volgende aanwijzingen in acht te nemen:

  • Voel je je gezond, ben je niet verkouden, heb je geen klachten aan je luchtwegen en heb je geen koorts dan is trainen en spelen uiteraard geen probleem;
  • Ben je recent in een risico gebied geweest dan adviseren wij je dit te melden bij je leider en zeker als het zeer recent is geweest niet te gaan spelen ondanks dat je geen klachten hebt;
  • Neem je eigen drinkfles mee (drink niet uit elkaars fles);
  • Schuld elkaar niet de hand;
  • Was je handen regelmatig;
  • Nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Handen schudden is bij wedstrijden ook niet aan te raden, wens elkaar als je langs elkaar loopt bij de line up een fijne wedstrijd.

Volg verder de aanwijzingen van de organisatie goed op. Momenteel zijn er geen gevallen bij ons bekend dus leggen wij geen beperkende maatregelen op, of zijn er beperkende maatregelen aan ons opgelegd. Blijf hiervoor wel goed de media volgen en onze eigen kanalen.

Alvast bedankt iedereen voor begrip en medewerking,

Bestuur VCK.