Er zijn 190 toeschouwers online.

Uit tegen de koploper

Het zal niemand ontgaan zijn dat deze eerste periode voor de meiden van MO15 pittig was. Een nieuw team, een hogere klasse (1e klasse) en een nieuw trainersteam. Niet niks om zoveel verandering in zo’n korte tijd met elkaar te verwerken. Deze periode stond met name in het kader van ontwikkelen, leren en teamvorming. En dat begint aardig te lukken, zo bleek gisteren uit bij BSC Roosendaal.

Op het programma stond de zwaarste wedstrijd van deze periode. Uit tegen de koploper. Een team dat geen punt verspeeld heeft en slechts 4 doelpunten tegen gekregen heeft… dit werd een moeilijke klus. En zo bleek ook, binnen niet al te lange tijd stonden de VCK meiden al met 3-0 achter. Dit team was echt een behoorlijke maat te groot. Toch zetten de meiden hun schouders eronder en durfden ze, eind eerste helft, zelfs wat aanvallender te gaan spelen. Dit resulteerde in een prachtig opgezette aanval met een “bijna-doelpunt”. Helaas ging het schot van Kira voorlangs. Het aanvallende spel leidde helaas vervolgens tot nog 3 tegen goals. Met een achterstand van 6-0 werd het rustsignaal gefloten.

mo15 bscu 02

In de tweede helft was de opdracht duidelijk, defensief voetbal en met man en macht proberen de score van de tegenpartij onder de 10 te houden. Aanvallend werd gekozen voor snelheid en de lange bal. Na een paar minuten kregen de dames helaas al twee doelpunten rond de oren. Toen leek het om te draaien. Er werd gevochten als leeuwinnen en de duels werden steeds vaker gewonnen zodat BSC minder tot gevaarlijke kansen kwam. De kansen die ze kregen werden subliem gestopt door Veronique, die een zeer verdienstelijke tweede helft keepte. Met een paar lange ballen en twee corners werd VCK nog een paar keer dreigend voor de thuisspelende partij. Tot een doelpunt kwam het helaas niet. Echter… een doelpunt van het sterke Roosendaalse team viel ook heel lang niet. De VCK verdediging stond super sterk en wist het overspelen van BSC goed te verstoren. Helaas viel vlak voor het einde nog de 9de goal in de touwen. Maar… daar bleef het bij! De meiden hebben de score onder de 10 weten te houden en dat was, in dit geweld, echt heel erg knap! Dit was absoluut een opsteker voor ze. Al zou de uitslag anders doen vermoeden, ze mogen beretrots op zichzelf zijn.