Wie is er online?

Er zijn 304 toeschouwers online.

Nieuws

Door de bril van de scheidsrechter!

Arjan Bokelaar, scheidsrechter bij de wedstrijd VCK - SSV, schrijft een verslagje hoe hij de wedstrijd heeft beleeft.

Arjan Bokelaar

EEN EZEL STOOT ZICH IN’T GEMEEN NIET 2X AAN DEZELFDE STEEN….. TOCH?!

Na de reserve 2e en 1e klas duels, en een enkele 4e klasse standaard het afgelopen seizoen, mocht ik vandaag mijn terugkeer in de 3e klas beleven. Op een zonnig sportpark de Stoofwei in Koudekerke had ik de leiding over VCK (6 uit 2) tegen SSV (0 uit 2). Gelijk dus een potje met grote belangen, zeker voor de bezoekers uit Goes.

Maar de ploeg van Bas Biesterbosch was er niet bij in de openingsfase. Het was de thuisploeg die de touwtjes in handen had het eerste half uur. Na 6 minuten kreeg de ploeg van Jesse de Waal een corner te nemen. De bal gevaarlijk in het 5 metergebied gebracht, hobbelt voor de voeten van Rick Tramper en die werkt binnen: 1-0. Je zou denken dat SSV bij de volgende corner toch gewaarschuwd is…… minuut 18… corner…… bal gevaarlijk in de 5 meter…… kopbal Ton Hillebrand in de lange hoek: 2-0!

Dat was eigenlijk een beetje de doodsteek voor de wedstrijd. VCK bleef wel sterker, maar drukte het veldoverwicht niet verder in cijfers uit. De kansen die SSV kreeg werden vakkundig onschadelijk gemaakt door VCK-goalie van Dolder. Ook zijn collega Luuk van Gilst pakte de nodig ballen. Daardoor bleef het bij rust 2-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld, sterker VCK en een “machteloos” SSV. En als dan 10 minuten na rust een counter de inleiding is voor de 3-0…… In eerste instantie stuit Ton Hillebrand nog op van Gilst, maar de meegelopen Ricardo van de Gruiter kon de rebound eenvoudig binnenwerken. SSV’s grootste kans was een vrije trap 17 meter recht voor het doel. De trap verdween via de muur over de achterlijn. De corner leverde geen gevaar op.

scheids arjanb 01Het laatste half uur kon eigenlijk schriftelijk afgedaan worden. VCK geloofde het wel, en SSV kon gewoon niet beter. Enige smetje op dit duel waren de 2 domme  ♦ -kaarten. 1 voor het weglopen met de bal, en als je er dan wat van zegt, hem laten vallen en nog wegtrappen ook. De ander voor het, hoe zeg ik dat netjes, alleen oog hebben voor de benen van de tegenstander. Had ze graag op zak gehouden, maar het kon helaas niet anders.

Verder kijk ik terug op een heerlijke pot voetbal, 2 leuke teams, en een goede ontvangst! De complimenten na afloop waren oprecht en erg fijn! En dat doet een scheids altijd goed!

Succes verder deze competitie en wie weet tot later dit seizoen!