WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 37 toeschouwers online.

Nieuws

Promotie en degradatie regeling

Elk team probeert het maximale te realiseren. Iedereen hoopt uiteraard op een kampioenschap of promotie via de nacompetitie. Maar waar moet je in de competitie eindigen om daarvoor in aanmerking te kunnen komen of om bijvoorbeeld degradatie te ontlopen? Dat alles staat aangegeven in de promotie-/degradatiebesluiten. In onderstaand overzicht staan de regelingen voor het seizoen 2024/'25.
  

3E KLASSE H t/m K  -  VCK 1

  • De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
     
  • De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen schema samen met de herkansers van 2e klassen E en F zaterdagvoetbal een nacompetitie voor drie plaatsen in de 2e klasse. 
     
  • De nummers 11 en 12 van de 3e klassen H, I en K en de nummers 11 van de 3e klasse J zijn herkanser en spelen volgens een nog vast te stellen schema met de periodekampioenen van de 4e klassen zaterdagvoetbal A t/m E een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 3e klasse.
     
  • De nummers 13 en 14 van de 3e klassen H, I en K en de nummers 12 en 13 van de 3e klasse J degraderen naar de 4e klasse.

 
RESERVE 2E KLASSE A T/M F  -  VCK 2

  • De kampioenen van de 2e klasse promoveren naar de 1e klasse.
     
  • De periodekampioenen spelen volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema samen met de herkansers uit de reserve 1e klassen A en B voor twee plaatsen in de reserve 1e klasse.
     
  • Degradatie geschiedt op vrijwillige basis. Bij de teaminschrijving voor het seizoen 2025/2026 kan de vereniging zelf aangeven of een team wenst uit te komen in de reserve 2e klasse dan wel dat indeling in een lagere klasse wenst te worden ingedeeld. 

 

Bron:  pd-regeling-zuid-1-mannen (knvb.nl)