WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 243 toeschouwers online.

Nieuws

Vijf vragen aan Jesse (fcd)

Terugblik, voor de beker tegen Luctor, bondscoach, waar hamer je op, zaterdag de topper tegen FC Dauwendaele...!

En een stukje historie tussen VCK en FC Dauwendaele.

 

1. Terugblik, SSV had weinig in te brengen, een walk-over. In IJzendijke was het van VCK kant het eerste half uur slappe hap?

Tegen SSV hebben we 70 minuten prima gespeeld, maar we moeten niet vergeten dat we daar ook een fase voor en na de rust het moeilijk hadden. Op zulke fases moeten we alert zijn, want daar hadden we ook een tegendoelpunt kunnen krijgen wat de wedstrijd kantelt. Tegen IJzendijke was de start gewoon ondermaats. We hebben geen elftal dat op 90% tegenstanders oprolt, dus we zullen tegen iedere tegenstander messcherp aan de start moeten staan. We kunnen het ons niet permiteren om hier laks over te denken.

2. Over 2 weken Luctor Heinkenszand voor de beker. Luctor, voor het eerst in de 2e klasse, doet het daar prima. Maken we een kansje?

Luctor doet het inderdaad uitstekend. Ze hebben vorig jaar al laten zien dat ze klaar waren voor de 2e klasse, en dat bevestigen ze nu. Dit toont in mijn ogen ook aan dat de top 3e klasse en de middenmoot 2e klasse niet erg ver uit elkaar zitten qua niveau, en ik denk dat ze het goed zullen blijven doen. Vorig jaar won VCK ook thuis met 3-1 van Luctor, maar het zal een flinke kluif worden. Kansloos zijn we nooit, maar Luctor is wel de favoriet.

3. Wat denk je, haalt Ronald Koeman de kerst als bondscoach, of is het tijd voor een jonge/modernere trainer?

Ik zie vooral niet wie het anders zou moeten doen. Opzich zijn de resultaten onder Koeman niet heel slecht geweest, met een halve finale op het EK in Duitsland. De laatste twee interlands waren niet geweldig, maar in geval van ontslag weet ik zo 1,2,3 ook niet wie dan de geschikte opvolger zou zijn. Als bondscoach heb je sowieso weinig tijd om een echte speelwijze in te slijpen, omdat je de spelers vaak maar een paar trainingen hebt voor iedere interland.

4. Waar hamer je op tijdens de trainingen van de 1e selectie?

Uiteindelijk valt of staat een training met de intensiteit waarop de oefeningen worden uitgevoerd. Dat betekent de snelheid en kracht waarmee het wordt uitgevoerd, en hoelang je dit uit kunt voeren. Uiteindelijk wil je die vertaling zien van de intensiteit naar de wedstrijden. Daarnaast proberen we veel vormen te doen, waarbij de spelers uitgedaagd worden tot nadenken. Door drukke situaties moeten niet alleen je voeten sneller handelen, maar ook je hoofd.

5. Zaterdag de topper tegen FC Dauwendaele, pas je je aan aan deze sterke tegenstander?  

Uiteindelijk pas je je aan iedere tegenstander een beetje aan. Dat kan op detailniveau zijn, bijvoorbeeld als ze een rechtsbenige linksback hebben de opbouw over die kant dwingen, of op hoofdlijnen, zoals formative of welke spelers je daarin opstelt. Het doel is om uiteindelijk een speelwijze te hebben die herkenbaar is, en die vooral op detailniveau afwijkt per tegenstander. Of ons dat tegen Dauwendaele al lukt, zullen we zaterdag zien.

Dankjewel en veel succes zaterdag!!

 
VCK  ↔  FC Dauwendaele
*  1948 - 2024  * 
23 competitiewedstrijden 
9 winst,  6 gelijk,  8 verlies 
doelsaldo 35 - 38 
   
 TOPSCORERS  
 Jesper Harinck 7
 Merijn Dek 3
 Ton Hillebrand 3
 Erik Goudt 2
 Pieter vd Horst 2
 Stefan Wielemaker 2
 Timo Harinck 2
 Bas de Regt 1
 Cores Siwabessy 1
 Dankfried Verhage 1
 Enno vd Meulen 1
 Henk Kesteloo 1
 Jan Hollestelle 1
 Leo Bosgra 1
 Martin Brasser 1
 Michel Meulmeester 1
 Ricardo vd Gruiter 1
 Richard Dek 1
 Ronald Brasser 1
 Sven Wisse 1
 Wessel de Visser 1

 

   

Heb jij ook een vraag voor Jesse? Laat maar weten! Mag ook via insta, mondeling of stuur hem op via: redactie@vck-koudekerke.nl

   

 

   
BALSPONSOR   VCK - FC Dauwendaele   JOOSSE schilderwerken