WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 37 toeschouwers online.

Nieuws

Spelregel van de week - 39

Voor seizoen '19/'20 heeft de KNVB een aantal nieuwe spelregels ingesteld. Een mooi moment om wekelijks onze kennis van de spelregels eens te testen, nieuw én oud!

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe vraag met 4 mogelijke antwoorden. Je hebt een week de tijd om erover na te denken, te bespreken met je teamgenoten of het misschien stiekem toch even op te zoeken in het "spelregelboek".
De week erop vind je het goede antwoord en de nieuwe vraag terug op de website. Veel succes!


Antwoord spelregelvraag week 38

De bal gaat over de zijlijn bij de middenlijn aan de zijde van de dug-outs. Partij A wil nu wisselen. De te vervangen speler verlaat het spel achter een doel en de wisselspeler blijft buiten het speelveld staan en wil meteen de inworp nemen. Mag hij dit doen?

D Nee, want de wissel was nog niet compleet aangezien de wisselspeler het veld nog niet betreden heeft en dan mag de wisselspeler het spel niet hervatten met een inworp.


Spelregelvraag week 39

Op het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het spel nadat hij dit heeft onderbroken en de gewisselde speler een rode kaart heeft getoond?

A Met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.
B Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de speler werd geraakt.
C Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
D Met een directe vrije schop op de plaats waar de speler werd geraakt of geraakt zou worden.