WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 59 toeschouwers online.

Nieuws

Spelregel van de week - 38

Voor seizoen '19/'20 heeft de KNVB een aantal nieuwe spelregels ingesteld. Een mooi moment om wekelijks onze kennis van de spelregels eens te testen, nieuw én oud!

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe vraag met 4 mogelijke antwoorden. Je hebt een week de tijd om erover na te denken, te bespreken met je teamgenoten of het misschien stiekem toch even op te zoeken in het "spelregelboek".
De week erop vind je het goede antwoord en de nieuwe vraag terug op de website. Veel succes!


Antwoord spelregelvraag week 37

Tijdens een wedstrijd onderbreekt de scheidsrechter het spel omdat een speler te hoog trapt op het moment dat een tegenstander de bal wil koppen. Hoe moet het spel worden hervat als bij het trappen ook de tegenstander wordt geraakt?

C De scheidsrechter zal het spel laten hervatten met een directe vrije schop of strafschop.


Spelregelvraag week 38

De bal gaat over de zijlijn bij de middenlijn aan de zijde van de dug-outs. Partij A wil nu wisselen. De te vervangen speler verlaat het spel achter een doel en de wisselspeler blijft buiten het speelveld staan en wil meteen de inworp nemen. Mag hij dit doen?

A Ja, want de 4e official heeft de wissel aangekondigd en de uitrusting van de wisselspeler goedgekeurd.
B Ja, want de te vervangen speler heeft het speelveld conform de regels verlaten.
C Nee, want zowel de te vervangen speler als de wisselspeler moeten via de middenlijn wisselen.
D Nee, want de wissel was nog niet compleet aangezien de wisselspeler het veld nog niet betreden heeft en dan mag de wisselspeler het spel niet hervatten met een inworp.