WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 67 toeschouwers online.

Nieuws

Spelregel van de week - 37

Voor seizoen '19/'20 heeft de KNVB een aantal nieuwe spelregels ingesteld. Een mooi moment om wekelijks onze kennis van de spelregels eens te testen, nieuw én oud!

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe vraag met 4 mogelijke antwoorden. Je hebt een week de tijd om erover na te denken, te bespreken met je teamgenoten of het misschien stiekem toch even op te zoeken in het "spelregelboek".
De week erop vind je het goede antwoord en de nieuwe vraag terug op de website. Veel succes!


Antwoord spelregelvraag week 36

Na een hoekschop komt de bal bij een groep spelers ter hoogte van de strafschopstip, een verdediger slaat nu met zijn hand de bal, maar op datzelfde moment werd deze verdediger in zijn rug geduwd door een aanvaller. De scheidsrechter onderbreekt het spel, maar wat moet hij nu beslissen?

C Hij laat hervatten met een directe vrije schop voor de verdediger omdat duwen een fysiek ernstigere overtreding is dan een handsbal.


Spelregelvraag week 37

Tijdens een wedstrijd onderbreekt de scheidsrechter het spel omdat een speler te hoog trapt op het moment dat een tegenstander de bal wil koppen. Hoe moet het spel worden hervat als bij het trappen ook de tegenstander wordt geraakt?

A De scheidsrechter zal het spel laten hervatten met een indirecte vrije schop.
B De scheidsrechter zal het spel laten hervatten met een directe vrije schop.
C De scheidsrechter zal het spel laten hervatten met een directe vrije schop of strafschop.
D De scheidsrechter zal het spel hervatten met een scheidsrechtersbal.