WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 66 toeschouwers online.

Nieuws

Spelregel van de week - 36

Voor seizoen '19/'20 heeft de KNVB een aantal nieuwe spelregels ingesteld. Een mooi moment om wekelijks onze kennis van de spelregels eens te testen, nieuw én oud!

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe vraag met 4 mogelijke antwoorden. Je hebt een week de tijd om erover na te denken, te bespreken met je teamgenoten of het misschien stiekem toch even op te zoeken in het "spelregelboek".
De week erop vind je het goede antwoord en de nieuwe vraag terug op de website. Veel succes!


Antwoord spelregelvraag week 35

Een aanvaller krijgt op 1 meter buiten de rand van het strafschopgebied van korte afstand een opstuiterende bal tegen zijn bovenarm die hij in een natuurlijke houding naast zijn lichaam heeft hangen. Hij controleert de bal en scoort op fraaie wijze in de bovenhoek. Is dit een geldig doelpunt?

C Nee, in deze situatie is het altijd hands, ook al gebeurt het niet opzettelijk.


Spelregelvraag week 36

Na een hoekschop komt de bal bij een groep spelers ter hoogte van de strafschopstip, een verdediger slaat nu met zijn hand de bal, maar op datzelfde moment werd deze verdediger in zijn rug geduwd door een aanvaller. De scheidsrechter onderbreekt het spel, maar wat moet hij nu beslissen?

A Hij geeft de verdediger een waarschuwing en laat hervatten met een strafschop, omdat de handsbal qua sanctie (de waarschuwing) de ernstigste overtreding is.
B Hij laat hervatten met een strafschop omdat de strafschop qua spelhervatting ernstiger is dan een directe vrije schop.
C Hij laat hervatten met een directe vrije schop voor de verdediger omdat duwen een fysiek ernstigere overtreding is dan een handsbal.
D Hij laat hervatten met een strafschop omdat de overtreding van de verdediger qua tactische gevolgen ernstiger is dan het duwen door de aanvaller.