WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 54 toeschouwers online.


Nieuws

Nieuwe trainer

Via de PZC vernam ik dat de heer de Ridder als trainer VCK gaat verlaten. Ik wens hem in het jubileumjaar 2018 een waardig afscheid van de Koudekerkse vereniging met een mooie plek in het linker rijtje en wellicht iets meer.

Zijn aangekondigde vertrek opende voor mij perspectieven met als gevolg een open sollicitatie. Bij deze benader ik het bestuur c.q. technische commissie met de volgende tekst:

Beste;

Hiermede heb ik de eer mij aan te melden als sollicitant naar de vacante betrekking van hoofdtrainer/coach van de Voetbalcombinatie Koudekerke.

't Is wel is waar enige jaren geleden dat ik cum laude geslaagd ben voor het trainersvak; samen in die tijd met andere Zeeuwse coryfeeën zoals Piet Wissel (Terneuzen), Arie Delmotte en Dick van Westen beiden van V.V. Middelburg. Ben destijds door menige vereniging benaderd, maar bleef VCK trouw.

Met veel genoegen heb ik toen een jeugdselectie mogen trainen. Namen: De gebroeders Brasser (Jan en Bart), Johan Boone, Daan Rijckborst. Basje Paauwe; Max Patty; Jacob Sinay leven nog steeds in de herinnering voort. Incidenteel behoorde de tweede seniorenselectie ook tot mijn werkgebied.

Door omstandigheden heb ik noodgedwongen een pauze moeten inlassen; maar de betrokkenheid met de club is nooit verdwenen. Mocht mijn leeftijd mogelijk een belemmering vormen in de besluitvorming; dan verwijs ik naar de prestaties van mijn collega in München: Joep Heynckes. Dit gegeven moet de kenner toch aan het denken zetten!!!!

Mijn ervaring. Inzicht, passie is alleen maar gerijpt in de loop der jaren. Graag zou ik derhalve mijn voetbalfilosofie over willen dragen op de VCK - brigade.

Wat het honorarium betreft kan ik kort zijn. Na afloop van de match kan de club volstaan met het aanbieden van een glaasje priklimonade met een rietje en bij het behalen van gestelde doelen stel ik een gratis onderhoudsbeurtje aan mijn rollator op prijs. Dit aanbod lijkt me een gunstige financiële garantie voor de club. Wegens de wet op de privacy moet dit helaas anoniem blijven.

Tot slot: De huidige bloedverwante voorzitter heb ik mondeling wel op de hoogte gesteld van mijn voornemen te solliciteren.

Inmiddels verblijf ik in afwachting;

Rest mij nog alle VCK-ers - inclusief achterban - warme kerstdagen en een verstandige jaarwisseling toe te wensen.!!
 

------------- ♦ ------------- ♦ -------------  -------------  -------------  -------------  -------------  -------------
  

bekerwinnaar 1959 1960
VCK 1 winnaar Zeeuwse Zaterdagbeker, seizoen 1959-1960. Staand vlnr: Wannes de Witte (grensrechter), Toon Smid, Bernhard Mosselman, Evert Janse, Jan Koene, Piet van Breda, Jan Wisse. Zittend vlnr: Ko Simonse, Piet Hollebrandse, Jan Harpe, Karel Bömer, Ko van der Heijden.

janwisse 01 janwisse 02