WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 83 toeschouwers online.

Nieuws

Kies maar (verslag mo19)

(:( kies maar

Een stap achteruit doen nadat je net een stap naar voren hebt gedaan is geen ramp, dit is gewoon het begin van de chachacha

En toen een uitwedstrijd tegen de meiden van Apollo in ’s Gravenpolder, we wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden want we herinnerden hen nog van vorig seizoen, we verloren toen slechts 1 wedstrijd en je raad al tegen wie dat was ;-). Door allerlei omstandigheden hadden we slechts 9 meiden inzetbaar die ochtend en moesten bij ons jongere zusje spelers gaan lenen, gelukkig was dat geen probleem en konden we zelfs met wissel aan de wedstrijd beginnen. Door mijn roze zonnebril zag ik een leuke, emotionele, verbeten wedstrijd, maar zonder die roze gloed moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat we eigenlijk niet in staat waren om onze eigen wedstrijd te spelen. Dit was de verdienste van de tegenstander en sterker nog ze troefden ons op bijna alle fronten af en we moesten vooral tegenhouden, voorkomen, ver weg schoppen en wachten op eigen kansjes die er eigenlijk niet echt kwamen op 1 of 2 na. De punten bleven dan ook in ’s Gravenpolder. Wat ik wel geweldig vind om te zien is hoeveel plezier de meiden in het spel hebben, kan er niet gejuicht worden voor een doelpunt, dan wel voor een mooie actie, een geweldige aanname of zieke panna. Ook wordt er flink gelachen door de wissels of meegereisde geblesseerde speelsters die onze meiden op een mooie positieve manier proberen te motiveren met een oorverdovende gil van minimaal 97 decibel. Altijd op zoek naar een reden om een klein feestje te vieren, en maakt mijn job de mooiste van allemaal en het is onbetaalbaar om dit wekelijks te mogen meemaken. Dus mocht je vatbaar zijn voor de herfst of winterdip, sluit bij ons aan, en ga mee naar uitwedstrijden, bekijk thuiswedstrijden en/of trainingen en zie 14 meiden performen, soms in de gedaante van standup comedians waar je elk theater met een avondvullend programma vol mee krijgt. Soms als drama Queen of in een mooie stervende zwaan uitvoering, hoe dan ook, wel altijd verrassend, nooit hetzelfde, nooit saai en dubbel en dwars waard om de meiden vckmo19 te volgen live in het veld of op Instagram.

Groet David

Ps. Even heel wat anders, bij VCK hebben we elke zaterdag een veldwacht en mensen lopen die iedereen vriendelijk begroeten, nu heb ik de waarde daarvan echt ervaren door afwezigheid ervan bij onze tegenstander, geen ontvangst comité of welkom van een coach of wie dan ook, een kleedkamer voor de meiden gedeeld met jongens en ook na de wedstrijd zelfs geen handje schudden met de coaches, erg jammer, want dit is een ontzettend leuke vereniging en een top meidenteam. Nu zal ik er bij mezelf ook zeker nog meer op letten dat dit mij niet gebeurt, even hallo zeggen, wijzen welke kleedkamer ze ingedeeld zijn, welk veld ze spelen, waar ze kunnen warmlopen, gratis bakje koffie voor de coach aanbieden en na afloop succes wensen. Dit hoort er bij en is eigenlijk niet meer dan normaal en gelukkig zit dat wel in ons VCK DNA, super goed en laten we hier vooral mee doorgaan.

(noot redactie: wegens ontbreken van foto's deze keer is gebruik gemaakt van het archief!)