WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 35 toeschouwers online.

Nieuws

Spelregel van de week - 44

Voor seizoen '19/'20 heeft de KNVB een aantal nieuwe spelregels ingesteld. Een mooi moment om wekelijks onze kennis van de spelregels eens te testen, nieuw én oud!

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe vraag met 4 mogelijke antwoorden. Je hebt een week de tijd om erover na te denken, te bespreken met je teamgenoten of het misschien stiekem toch even op te zoeken in het "spelregelboek".
De week erop vind je het goede antwoord en de nieuwe vraag terug op de website. Veel succes!


Antwoord spelregelvraag week 43

Nadat de scheidsrechter het teken voor het nemen van een strafschop heeft gegeven maakt de nemer bij de afronding van zijn aanloop een schijnbeweging en hij trapt de bal vervolgens in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

c. Hij keurt het doelpunt af en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij vanaf de plaats van de overtreding en toont een gele kaart aan de nemer.


Spelregelvraag week 44

Terwijl de bal in het spel is, maakt een speler zich schuldig aan gewelddadig gedrag tegenover een medespeler binnen het speelveld. De overtredende speler wordt van het speelveld gezonden door het tonen van de rode kaart. De scheidsrechter hervat het spel met een:

a. Doelschop.

b. Scheidsrechtersbal.

c. Indirecte vrije schop.

d. Directe vrije schop of strafschop.