WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 35 toeschouwers online.

Nieuws

Scorebordjournalistiek

Elke dag is een nieuwe dag, geen dag is hetzelfde, geen week een kopie van de andere week. Elke wedstrijd is een nieuwe wedstrijd, met nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en met onverwachtse zaken en gebeurtenissen. Maar toch kijken we vaak voor een nieuwe wedstrijd naar het (psychische) scorebord, de ranglijst en stand, voorgaande uitslagen en luisteren we naar verhalen van een “ervaringsdeskundige” die jou wel even haarfijn kan vertellen hoe goed de tegenstander is van de nog te komen wedstrijd. Niet doen, dat is het advies maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We weten allemaal dat in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie bieden voor de toekomst, maar toch boezemen we onszelf te vaak en onterecht een vorm van angst in die we beter kwijt dan rijk kunnen zijn. Soms is het goed om te stoppen met denken en de dingen gewoon te laten gebeuren, dan sta je soms verbaasd wat er voor mooie dingen kunnen gebeuren.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was hier weer een mooi voorbeeld van. Uit in Wolphaartsdijk (i.c.m. Colijnsplaat). De “tekenen” waren niet geweldig, van veel te vroeg vertrekken en stortbuien die apocalyptische vormen aannamen en de temperatuur die ook veel te hard zakte naar ons zin, en een goede snelle gedegen tegenstander waar je zomaar (gezien de in het verleden behaalde resultaten) van kon verliezen. We hebben de koppen nog even snel bij elkaar gestoken na de warming-up, toen iedereen al doorweekt was van de regen en we hebben elkaar plechtig beloofd om van het eerste fluitsignaal af er bots boven op te knallen en kijken wat deze wedstrijd brengen zal. Het is maar dat ik het met eigen ogen heb gezien, maar dit was een ongelofelijk leuk en gave wedstrijd, en een gelijkwaardige sportieve tegenstander die ook hun kansen kregen maar gelukkig niet op scherp stonden vandaag, wij wel, en dat resulteerde in een 1-6 overwinning waar echt niks op af te dingen valt. Goed gedaan dames, een echte teamoverwinning.

Om toch ook maar een minpuntje te noemen, 1 van onze speelsters is deze wedstrijd niet ongeschonden uit de strijd gekomen en heeft een scheurtje in bot van enkel opgelopen. Wij wensen haar van harte beterschap en een voorspoedig herstel!

David