Er zijn 118 toeschouwers online.

Saaie wedstrijd - toch 3 punten naar de Stoofwei voor JO15-1!

Vandaag stond de eerste competietiewedstrijd op het programma, thuis tegen RCS JO15-2. Op het tijdstip van 10:15 uur mochten de mannen aan de bak tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. Vanaf minuut 1 zaten de mannen goed in de wedstrijd. De bal ging goed rond en de eerste kans werd al vrij snel genoteerd en resulteerde in het eerste doelpunt van de wedstrijd. De bal werd naar de linkerkant van het veld gespeeld naar Liam, het sprintduel met de rechtsback werd gewonnen, daarna vlucht hij als een speer en boem de 1-0 in da pocket!

De druk bleef erop en de kansen stapelden zich op met nog 2 kansen van Liam maar dit mooie spel duurde maar 8-9 minuten en daarna werd de wedstrijd rommelig, wederom een moment waar de mannen niet fel genoeg de tegenstander aanpakten en de concentratie weg was. Halverwege de eerste helft komen de Souburgenaars uit een onoplettenheid achterin aan de gelijktreffer.

Verder loopt de eerste helft nog saaier dan verwacht want VCK reageert niet en tot de 26e minuut blijft het resultaat onveranderd. Uit een aanval en een rebound weet Sven de bal goed te knallen onder de lat voor de 2-1. Zo gaan de mannen de rust in.

De tweede helft is niks anders dan een replica van de eerste helft. De mannen zijn ietsje feller en het enige kansje komt in de 55e minuut uit een knal van Liam waar de lat werd getest. VCK is de gevaarlijker partij maar verder dan het 16 meter gebied gaan ze niet, kansen werden gemaakt maar eigelijk niet benut. In de 60e minuut scoort Manish maar helaas werd dit doelplunt afgekeurd door een dubbieus buitenspel…

In de laatste fase van de wedstrijd heeft RCS nog steeds hoop en werden we onder druk gezet. Vanuit de dug-out werden onze mannen dan ook aangemoedigd om vol te houden. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd moest Liam het veld verlaten ivm lies blessure. Geen aanvallers als wissel beschikbaar dus optie Tim G. in de aanval.

66e minuut maakt de thuisploeg een aanval en in het strafschopgebied lijkt het een flipperkast in volle gang en in deze rommel weet Tim G. het resultaat veilig te brengen: 3-1.

Nog 4 minuten te gaan…eindelijk  de 70e minuut bereikt: het fluitsignaal! Niet zo een mooie wedstrijd zoals vorige zaterdag tegen Zeelandia Middelburg maar de 3 punten in de ranglijst tellen!