WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 55 toeschouwers online.

Nieuws

Verwachte openstelling velden

Bericht gemeente Veere:

Trainingsvelden

Vorige week en de week daarvoor heeft het even een paar keer goed geregend waardoor het vocht wat dieper in de grond zit. Het voordeel hiervan is dat de graswortels ook de diepte ingaan om vocht te zoeken. Bij het steken in de grond was ook te zien dat de wortels van de jonge grasplantjes nu zo’n 5 cm diep zitten. Van het bestaande gras zit dit op zo’n 12 cm.

Zowel ondergronds als bovengronds gaat het de goede kant op alleen is de ook mat nog niet volledig is gesloten. Ik verwacht dat dit heeft onder gunstige omstandigheden nog een aantal weken nodig heeft.

Doordat het de afgelopen week behoorlijk warm was is de bovenlaag (bovenste centimeters) van de grasmat uitgedroogd. Door er nu met voetbalschoenen met noppen op te gaan is de kans heel groot dat het jonge gras er wordt uitgedraaid/gelopen.

Daarom is mijn advies om deze week niet met voetbalschoenen maar met gymschoenen of kunstgrasvoetbalschoenen te trainen. Wanneer er getraind wordt uiteraard alleen op de velden zoals afgesproken.

Wedstrijdvelden

Voor zaterdag staan de eerste bekerwedstrijden op het programma maar helaas zijn de wedstrijdvelden nog niet bespeelbaar.

Wedstrijden van jeugdelftallen (tot O11) die op een half veld spelen kunnen wel doorgaan want deze kleintjes brengen geen schade aan de grasmat.

Eind van deze week en heel volgende week geven ze regen af dus dan verwacht ik dat er weer veel groei ontstaat. Hopelijk zijn er dan volgende week wat meer velden bespeelbaar.

Het is beter om het veld nu even met rust te laten want wanneer er nu grote schade ontstaat herstelt dit niet meer voor de winter en heb je er een heel seizoen last van en dat wil natuurlijk niemand.

Doorzaaien

Wanneer de toplaag nat is van de regen en ze geven nog een aantal dagen regen af dan laat ik de dunnen plekken op de velden toch nog doorzaaien zodat de grasmat sneller gesloten is. Als de weersvoorspelling blijft zoals die nu is zal dit waarschijnlijk volgende week woensdag zijn. Van het exacte moment van uitvoering breng ik jullie op de hoogte.

Vervolg

Volgende week doe ik weer een ronde over de velden en hou jullie op de hoogte.

Aanvulling bestuur VCK:

Ook de gemeente is van mening dat het trainingsveld er belabberd bij ligt (veel zg. Hanenpoten en weinig gras). Daarom is het volgende besloten:

Het trainingsveld kan nu per direct gebruikt worden. Ook op zaterdagen kan het trainingsveld worden gebruikt voor de warming-up zodat alle wedstrijden op het geplande tijdstip kunnen beginnen.  Veld 2 blijft gesloten voor trainingen.
Jeugdteams t/m JO/MO 11 mogen op dit veld op zaterdagen hun wedstrijden spelen.  

Zodra de temperatuur wat zakt en er meer regen komt gaat de gemeente het trainingsveld onderhanden nemen en wordt er nieuw en snelgroeiend gras ingezaaid wat een week of 3 nodig heeft om een goede mat te vormen. In die 3 weken zal veld 2 gebruikt kunnen worden als trainingsveld. 

 

Bestuur VCK