WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 171 toeschouwers online.

Nieuws

Uitgelicht

TUINDERSBEDRIJF KESTELOO

Familiebedrijf, familiegeschiedenis

Vader Jan en zoon Henk zijn de huidige ondernemers in de zaak. Al vergeten ze (over)overgrootvader Hendrik zeker niet, toch beschouwen zij 1934 als het eigenlijke geboortejaar van het familiebedrijf. Toen begon Jan - zoon van Hendrik met de hondenkar, grootvader van Jan - voor het eerst te noteren wat hij allemaal verbouwde en verkocht. De potloodkrabbels beginnen inmiddels te vervagen, maar voor de familie vormen de schriften een dierbaar erfstuk.

In de jaren ’70 teelden Jan en zijn vader, oom Kees en neven Eddy en Rudy voor het eerst wat geraniums. Ook ontdekten ze bij een bevriende teler een lapje met viooltjes. ‘Dat kunnen wij ook, waarom niet?’ aldus het zakelijk instinct van Jans vader. De mensen kwamen voor groente, maar wie weet zouden ze ook wel vallen voor wat sierplantjes.

Het eerste jaar van de geraniumverkoop gingen er zo’n 200 over de toonbank, nu zijn dat er zo’n 80.000 per seizoen. Inmiddels zijn de geraniums, viooltjes en ander perkgoed niet meer weg te denken van het erf.

Het bedrijf heeft sindsdien een behoorlijke groei doorgemaakt. Zo’n 15 tot 20 vaste en tijdelijke krachten zijn jaar in, jaar uit, dagelijks in de weer om ons te voorzien van groenten, planten en alles wat daarmee samenhangt. Daarnaast is Tuindersbedrijf Kesteloo een erkend werk- leerbedrijf voor mensen met een beperking.

De teelt van het perkgoed valt inmiddels onder de verantwoordelijkheid van zoon Henk. En al deed Henk in zijn tienerjaren als vakantiekracht meer dan genoeg ervaring op met komkommers sorteren en bonenplanten opbinden, de groenteplanten heeft vader Jan onder zijn hoede.

Daarnaast kunt u bij Kesteloo ook terecht voor vaste planten, moestuin planten en zaden, potten en potgrond, bemesting, gewasbescherming en regentonnen.

Een nieuwe tak binnen het bedrijf, de bloemenafdeling, wordt gerund door Zoë, de echtgenote van Henk. U kunt bij haar terecht voor een mooi boeket, trouwboeketten en -arrangementen, rouwboeketten en -arrangementen, een bloemenabonnement en workshops.

Tuindersbedrijf Kesteloo is al vele jaren een betrokken sponsor van VCK, daarnaast is de betrokkenheid van de familie Kesteloo bij VCK groot. Jan heeft zitting in de kantinecommissie en doet daarin o.a. de financiën van de kantine, echtgenote Paula en dochter Margriet draaien regelmatig kantinediensten, Henk speelt al vanaf zijn jeugdjaren bij VCK en heeft jarenlang in het 1ste van VCK gespeeld en hij is inmiddels ook actief als jeugdtrainer en ook schoonzoon Maurice is bij VCK in verschillende functies actief.

VCK hoopt dat Tuindersbedrijf Kesteloo ook in de toekomst als sponsor betrokken blijft bij VCK en dat ook de familie zich betrokken blijft voelen. Dat dit het geval is blijkt eruit dat ook de volgende generatie bij VCK is ingestroomd. 4 kleinzonen voetballen inmiddels bij VCK.

 

 

 Het beste van ’t land en uit de streek
In onze kas telen we zelf onze groenten en planten.
En ook in de Kesteloo-winkel komt alles uit de streek: bloemen, cadeaus, kaarten… het hele jaar door!

banner kesteloo

 https://tuinderijkesteloo.nl/