WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 63 toeschouwers online.

Nieuws

Openstelling natuurgrasvelden

Update gemeente Veere (d.d. 8 augustus):

Wedstrijdvelden

De wedstrijdvelden blijven tot week 35 gesloten. In de week van 19 augustus kijken we welke velden er op 31 augustus voor de bekerwedstrijden beschikbaar zijn. Voor geplande oefenwedstrijden graag een uitwijklocatie zoeken.
Het kunstgrasveld bij VCK is wel bespeelbaar.

Trainingsvelden

De trainingsvelden blijven tot week 35 gesloten. In de week van 19 augustus kijken we welke velden er voor trainingen beschikbaar zijn. Een uitzondering is het trainingsveld in Serooskerke. Hierop kan de 1ste en 2de selectie van Serooskerke trainen.

Verwachting

Dit weekend en volgende week wordt er regen verwacht. Dit is gunstig en nodig voor de velden. Voor de zomer is er gras ingezaaid. Dit zie je nu pas overal opkomen. Er ligt kunstmest op de velden die de groei en de groene kleur van het gras stimuleert.

Beregenen

Zoals jullie weten is beregen niet goed omdat dit onkruidgroei en de ontwikkeling van straatgras stimuleert en de goede grassen juist minder diep wortelen. Wanneer de goede grassen niet diep genoeg geworteld zijn is er meer speelschade na een wedstrijd met als gevolg dat het veld minder vlak wordt. Niet doen dus.


Bericht vanuit de gemeente Veere / bestuur VCK (29 juli):

De natuurgrasvelden zijn tot nader bericht gesloten. Als verwachte openstellingsdatum is vanuit de gemeente Veere week 35 (eind augustus) aangegeven. Indien de natuurgrasvelden beschikbaar zijn zal dat gecommuniceerd worden.

Het direct gevolg hiervan is dat VCK voorlopig de beschikking heeft over "slechts" 1 trainingsveld voor de hele vereniging. Daarom het verzoek aan trainers/leiders zsm door te geven wanneer jullie willen beginnen met trainen zodat er voor ieder team gekeken kan worden wanneer er trainingsruimte beschikbaar is.

Tot aan het moment dat er meer velden beschikbaar komen waarop kan worden getraind, zullen we met elkaar wat moeten inschikken om iedereen de gelegenheid te geven om te kunnen trainen.

 

Het bestuur