Er zijn 64 toeschouwers online.
1955: Per boot onderweg naar Zierikzee om tegen Mevo te voetballen.
De geschiedenis van VCK op uw Web, zonet nog eens door gelezen.
Net een week 15 jaar oud, herinner ik me de oprichtingsvergadering nog maar al te goed. Zittend op planken op veilingkisten mochten we, de groep jonge jongens, de oprichting mee beleven. Bijna alle jongens - Hervormd en niet kerkelijk - zo tussen de 13 en 17 jaar, waren lid van de "knapen vereniging" van de Hervormde kerk. De heer Vergers was de leider daarvan. Daaruit hadden we een voetbal elftal opgericht, die speelden op het vroon bij het "watermachine" Pompstation in de duinen.
We speelden wedstrijden tegen zelfde soort elftallen in Middelburg ODS, VIOS en in de andere dorpen. Toen we echte doelpalen gingen zetten op het vroon, werd dat geblokkeerd. Het spelen daar werd oogluikend toegestaan, maar was wel onderdeel van de waterwinning. De "grote mensen" die dit hoorden, deden de koppen bij elkaar en vonden dat het nu wel tijd werd om een echte vereniging op te richten. Vergers, maar vooral Piet Flipse waren de trekkers hierin. Het speelde al een beetje een voetbalclub op te richten. In uw geschiedenis is dat verwoord.
November 1948 verscheen no 1, 1ste jaargang van VCK nieuws. Tot en met 2de jaargang no 12 heb ik ze nog allemaal. Nu net er nog eens in gekeken. Flipse voorzitter, Vergers secretaris, Dingemanse penningmeester, V.d. Schuur -gemeente secretaris-, van Breda en Visser leden, waarvan Visser het VCK nieuws maakte. Wat ik ook nog herinner, dat direct na de oprichting Burgemeester Dregmans bij ons thuis kwam en zei: "Genoten heb ik van de oprichtingsvergadering, daar leer je je bewoners kennen", zei hij.
Kwam zelf met mijn 15 jaar in het 2de senioren elftal te spelen. Geweldig was het, vooral de uitwedstrijden waren spannend. Voor studie naar Amsterdam gegaan, daar twee jaar in het 2de elftal van AMVJ gespeeld, met inval beurten in het eerste. Een tussen jaar weer in VCK gepeeld en als laatste tijd van 1958 tot 1962 weer in VCK.
Daarna twee jaar in ZCFC in Zaandam, 6 jaren wildvoetbal in Lisse en in 1971 gaan spelen bij de BVV Barendrecht, wat ik volgehouden heb tot 1998, steeds met een hechte groep in het laagste elftal -was een jaarjang het 23ste elftal.
Kijk zaterdag steeds op teletekst 663 van Omroep Zeeland wat VCK doet. 10-0 winnen, 5-1 verliezen!
Vond het leuk om even wat te reageren op het 70 jarig bestaan. Hopelijk zijn er op de jubileumdag nog oude spelers die de oprichtingsvergadering ook nog herinneren.
Heel veel genoegen op uw feestavond.
Hartelijke groeten,
Bernard Mosselman
VCK 1 winnaar Zeeuwse Zaterdagbeker, seizoen 1959-1960.
Staand vlnr: Wannes de Witte (grensrechter), Toon Smid, Bernard Mosselman, Evert Janse, Jan Koene, Piet van Breda, Jan Wisse. Zittend vlnr: Ko Simonse, Piet Hollebrandse, Jan Harpe, Karel Bömer, Ko van der Heijden.
Op 2 april 1955 per boot onderweg naar Zierikzee om tegen Mevo te voetballen. Helaas verloren.
Supporters 1. en 2. Piet Wisse en Henk Wisse 3. Lena Janse (later echtgenote van Ko Wisse) 4. onbekend 5. Jan Koene 6. A. van Pelt 7. Sjaak van Breda 8. Kees Roose? 9. Louw Cijvat 10. Lucy Schouten 11. Bernard Mosselman 12. Willy (latere echtgenote van Toon Smid), 13. Piet van Breda 14. Toon Smid 15. Ko van der Heijden 16. Jan Wisse 17. Piet de Jonge.