WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 17 toeschouwers online.

Nieuws

Ode aan Oof

Ze zijn zeldzamer dan je denkt en waarschijnlijk ook vele malen waardevoller dan wordt gedacht; de harde-werker-zonder-klagen-voetballer. Ze geven het team karakter door zelf nooit op te geven. Maar dan ook nooit. Zelfs niet bij een 0-6 achterstand. Een eenling die op-en-top teamplayer is. Die gozer die je altijd met de doelen ziet sjouwen, de was doet, naar verre uitwedstrijden rijdt, altijd op trainen is en nooit scheld tegen een ander. Zelfs niet als die ander nóóit de materialen opruimt, de wastas niet eens aanraakt, thuis blijft bij slecht weer en altijd op de bijrijdersstoel zit. Dat is hem, de-harde-werker-zonder-klagen-voetballer, de olie van het elftal.

Een dertien-in-een-dozijn-voetballer, die eigenlijk uniek is. Die ervoor zorgt dat de spits van de tegenstander, met fabuleuze techniek en een gouden poot, geen pepernoot raakt. Die niet vies is van vuile meters. Zodat de luie nummer 10 niet hoeft om te schakelen. Die negentig minuten lang schoffelt en daarna het eerste kratje bier haalt. Iemand die sorry zegt als hij de tegenstander door midden zaagt. Die niet klaagt over de kaart die volgt en altijd na afloop de scheids bedankt. Hij is de aanvoerder in optima forma. Een speler die de essentie van teamsport begrepen heeft en uitdraagt; alleen kom je nergens.

oofEen man waar iedereen waardering voor heeft.

Natuurlijk hebben we het hier maar over één persoon. Die met zijn hard-werken-zonder-klagen-mentaliteit bij VCK promoties heeft afgedwongen en kampioenschappen heeft behaald. Die door zijn inzet naast het veld mede ervoor zorgt dat de club draaiende blijft. Zonder wie voetballen bij VCK iets minder leuk is. Maar helaas wil deze persoon het als voetballer iets rustiger aan gaan doen. En omdat het voor de harde-werker-zonder-klagen-voetballer onmogelijk en ondenkbaar is om op halve kracht te voetballen, stopt hij met wedstrijdvoetbal. Een aderlating, maar zijn keuze heeft ons begrip.

We bedanken hem voor de vele jaren van tomeloze inzet en hopen dat je nog heel erg lang aan VCK verbonden blijft. En mocht het toch weer gaan kriebelen.. de deur staat open!

Ronald, je hebt een hart van goud en een mentaliteit van staal. En dat wordt gewaardeerd!

Tot ziens op de club!


Namens de gehele tweede en eerste selectie