WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 48 toeschouwers online.

Nieuws

VCK jaagt op de Koploper

Zaterdag 9 december,

Vandaag ontvangt VCK koploper Yerseke. Een duel waar de hele week al naar uitgekeken wordt! De supportersschare ziet de volgende Koudekerkers aan de aftrap verschijnen: Joshua; Martin, Pieter Hage, Dig; Cores, Sven, Henk, Robin; Eric, Pieter van der Horst, Jesper. Wissels: Guido (’50), Richard (’70), Jasper (’85).

Op het moment van de aftrap ligt er een mooi scenario klaar voor deze middag. Op het andere veld in Oost-Souburg, waar de nummer 2 tegen de nummer 4 speelt, staan de bezoekers namelijk voor met 0-2. Als die stand zo blijft kan VCK bij winst op eigen veld de koppositie pakken. De thuisploeg heeft echter andere zorgen aan het hoofd, want binnen twee minuten krijgt Yerseke terecht een penalty toebedeeld. De spits schiet de bal prima in de hoek, maar Joshua zit goed en keert de bal! Daarna zijn de Zuid-Bevelanders nog aantal keer dreigend, maar het eerste echte wapenfeit is voor VCK. Na 25 minuten ontvangt Jesper de bal op het middenveld, hij trekt iets naar binnen en vanaf dertig meter schiet hij de bal met een harde geplaatste pegel de kruising in! 1-0!

vck1 yerN2

Na een halfuur spelen controleert Pieter van der Horst goed de bal en ‘steekt’ op de diepgaande Jesper. De keeper wordt voorbij gespeeld en op de achterlijn kan de bal nog net voorgegeven worden, maar VCK weet niet te profiteren van deze goede aanval. Vijf minuten later is het wél raak namens Sven. Een afgeslagen voorzet van Robin wordt door onze nummer 7 keurig in de korte hoek binnen geschoten. 0-2! Met deze stand zoeken supporters de warmte op en gaan de spelers aan de thee. Prima ruststand!

vck1 yerN3

Als de tweede helft begint heeft RCS de achterstand tegen Zaamslag inmiddels omgebogen. Het wordt daar uiteindelijk 5-3. Op Sportpark de Stoofwei heeft Yerseke inmiddels ook een tandje bijgeschakeld en zijn allerminst van plan om de punten cadeau te doen vandaag. Na zes minuten weet men de aansluitingstreffer te maken en staat het 2-1. VCK verliest de grip op het middenveld en weet daarnaast de vele lange ballen van de tegenstander niet altijd goed te verwerken. Dit zorgt voor druk en nog voor de 60e minuut heeft de uitploeg de plooien weer plat gestreken. 2-2. Het mooie scenario is nu iets minder kleurrijk, maar met deze stand is er nog steeds niks verloren!

De toeschouwers zien geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld, maar de emoties maken de wedstrijd. De spanningen in het veld lopen her en der hoog op, maar de scheidsrechter van dienst weet dit veelal goed op te lossen. Op sportief vlak komen de Koudekerkers er eigenlijk niet meer aan te pas en dan is het lastig standhouden tegen de koploper. Na de zoveelste lange haal wordt de bal goed binnengekopt en staat VCK op een achterstand, 2-3. Yerseke snapt dat het gewoon door moet gaan waar het mee bezig is en dat resulteert in een einstand van 2-4. Voor de ranglijst betekend dit dat de volgorde van de top 4 onveranderd blijft, maar het is geen geheim dat de druiven vandaag zuur zijn voor VCK.

Zaterdag 16 december de laatste wedstrijd voor de winterstop. Lewedorpse Boys - VCK, 14:15. Tot dan!
 


Samenvatting van de wedstrijd VCK - Yerseke, door Frans van Pagee.