WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 59 toeschouwers online.

Nieuws

Walcheren - VCK; een dubbel gevoel

Zaterdag 18 november,

Vandaag voetbalt VCK op Sportcomplex Bonedijke tegen het altijd lastige S.V. Walcheren. Het lijkt alsof er in de afgelopen jaren in toenemende mate een derby-achtige sfeer rond deze wedstrijden hangt. Zo’n wedstrijd waar je naar uit kijkt, maar waarvan je weet dat er strijd geleverd moet worden. De volgende mannen gaan dat namens Koudekerke doen: Joshua; Martin, Henk, Pieter Hage; Cores, Sven, Dig, Robin; Richard, Pieter van der Horst, Jesper. Wissels: Guido (’55), Timo (’85), Jasper.

Met de wind tegen trapt Walcheren af. Over en weer wordt de bal een aantal keer snel ingeleverd, maar het is VCK die al snel onder druk komt te staan. In de eerste 10 minuten tellen we drie scrimmages in de eigen zestien en nog een aantal minder gevaarlijke tegenaanvallen. Joshua is vanaf het begin scherp en loodst Koudekerke door de beginfase heen. Na een kwartier voetballen geeft de nummer 15 van Walcheren echter een prachtige voorzet op maat en de spits kopt de bal vervolgens net zo prachtig binnen. Het staat helaas wel 1-0.

Het spelbeeld veranderd niet drastisch, maar door middel van strijd weet VCK in elk geval een grotere achterstand te voorkomen. Verder is er weinig goed voetbal te zien en er ontwikkelt zich een enigszins saaie wedstrijd. De spelers uit Koudekerke en het meegekomen publiek kijken dan ook reikhalzend uit naar de rust, maar als Jesper in de 44e minuut mag aanleggen voor een vrijetrap neemt de spanning toch weer even toe. Een ideaal moment om de stand gelijk te trekken natuurlijk. In plaats van een poging op goal wordt de bal voorgegeven. En met succes! Een verdediger werkt de bal in eerste instantie ongelukkig weg, waardoor de bal boven de zestien blijft zweven. Pieter Hage, de rasechte verdediger van VCK, plukt de bal met zijn rechtervoet op Bergkampiaanse wijze uit de lucht en volleert vervolgens met zijn linker beheerst de bal tegen de touwen. 1-1. Niet lang daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft hebben beide teams het lastig met elkaar. Op het oog is Walcheren de betere ploeg, maar VCK krijgt eveneens mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het spel blijft matig en uiteindelijk zorgt een mix van individuele kwaliteit en geluk/pech ervoor dat beide teams niet nogmaals tot scoren komen. Zo redt Joshua een paar keer uitstekend, maar wordt er ook net over geschoten en gekopt door de thuisclub. Aan de andere kant stranden er een aantal aanvallen van VCK voortijdig of vormt de keeper een sta in de weg. In de slotfase zie je dat beide teams op twee gedachten hinken. Alles of niets óf die ene punt koesteren? Het zorgt ervoor dat het duel spannend blijft in de slotfase. Als het eindsignaal klinkt hebben veel spelers dan ook een dubbel gevoel bij dit gelijke spel.

Door de winst van Kapelle op Kruiningen zakt VCK een plekje op de ranglijst. Het staat nu vierde met 17 punten. Zoals u elders op de website kunt lezen heeft VCK na 8 speelronden 21 doelpunten voor en 10 tegen. Dat is gewoon goed!

We hopen u zaterdag 25 november weer te zien op De Stoofwei. VCK 1 speelt dan tegen FC Dauwendaele 1. Aftrap: 14:30.