WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 63 toeschouwers online.

Nieuws

Vierklapper inclusief hattrick!

Zaterdag 4 november,

Vandaag staat VCK – V.V. Bevelanders op het programma. De promovendus is het seizoen sterk begonnen, maar kreeg daarna te maken met een sportieve terugval. Vooraf is het dan ook moeilijk in te schatten wat het niveau van deze tegenstander is. De Koudekerkse formatie ziet er als volgt uit:
Joshua; Pieter Hage, Henk, Martin; Guido, Dig, Sven, Robin; Jesper, Pieter van der Horst, Cores. Wissels: Simon (’35), Richard (’65), Jarno (’70).

De aftrap is voor de Bevelanders, die de bal al vrij snel over de zijlijn zien gaan. Wat opvalt bij deze allereerste spelhervatting is dat beide teams geen haast maken bij het hervatten van het spel. Het lijkt bijna op een ‘de kat uit de boom kijken’. Toch worden de verhoudingen al snel zichtbaar. VCK controleert de wedstrijd en benut de ruimtes. Het eerste doelpunt is daar een goede illustratie van. Dig verovert de bal op het middenveld en geeft direct een lange bal de ruimte in. De diepgaande Jesper is sneller dan zijn bewakers en weet vervolgens knap af te ronden. 1-0!

Na de openingstreffer blijft het spelbeeld hetzelfde en krijgt VCK goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dat lukt niet, althans niet direct. Na een ruim halfuur spelen verlaat Henk het veld. Hij houdt een gekneusde rib over aan een vervelende botsing met een Bevelander (beterschap!). Simon is zijn vervanger en zet met zijn eerste pass direct een gevaarlijke aanval op. Jesper wordt diep gestuurd en passeert daarbij een verdediger, die vervolgens aan de noodrem trekt om een scoringskans te voorkomen. Geen gemene overtreding, maar wel een vrijetrap. De bal ligt tegen de achterlijn aan, een paar meter buiten het strafschopgebied, en wordt voorgegeven. De afgeslagen bal komt voor de voeten van Dig hij besluit om van afstand een schot te lossen. Er zit een “vervelende” stuiter in de bal, zodat de keeper de bal niet lekker kan verwerken. Robin probeert daar van te profiteren, maar komt in een duel met de keeper ten val. De bal blijft echter hangen voor de doellijn. Geen idee hoe die het doet, maar in het opkrabbelen weet Robin met het hoofd(!) te scoren! Bijna twee meter lang en dan zittend op je knieën scoren met je hoofd, het is een mooi beeld! De score is 2-0.

Nog vóór rust komt VCK op een verdiende 3-0 voorsprong. Jesper geeft drie verdedigers en een keeper het nakijken en tekent voor zijn tweede doelpunt deze middag. Lekker!

Na de rust blijft Koudekerke de betere ploeg en geeft het weinig weg, maar het spelbeeld is wel veranderd. De toeschouwers zien een tweede helft waarin de middenvelders veelvuldig worden overgeslagen. Lange ballen dus. Gelukkig blijft de thuisploeg scherp verdedigen en grijpt Joshua nog een keer goed in. In aanvallend opzicht wordt er gezocht naar de vierde goal en die komt er! Sven pikt de bal op en geeft een afgemeten pass op Robin. Robin zet een mooie individuele actie in en geeft de bal strak voor vanaf links. Richard laat de bal keurig lopen, waardoor Jesper de uitgelezen kans krijgt om een hattrick te maken. En die kans is vandaag wel aan onze nummer 10 besteed. 4-0! Tevens de eindstand!

Tja.. en het bleef nog lang onrustig op sportpark De Stoofwei.

De volgende competitiewedstrijd is pas op 18 november. VCK gaat dan op bezoek bij Walcheren, om 14:30 is de aftrap. Tot dan!