Er zijn 38 toeschouwers online.

Nieuws

VCK krijgt wat het verdient tegen tiental GPC

Zaterdag 14 oktober,

Vandaag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen en die wordt gespeeld tegen GPC Vlissingen. Gelijkwaardige teams, de wil om te winnen, lekker zonnetje, relaxte scheidsrechter, fanatiek publiek, kortom: de ingrediënten voor een leuke wedstrijd zijn aanwezig! De volgende elf verschijnen aan de aftrap: Joshua; Dig, Henk, Pieter Hage; Erik Goudt, Danny, Sven, Robin; Jesper, Pieter van der Horst, Richard. Wissels: Ton (’60), Guido (‘70), Erik Damen (’75)

Na de aftrap volgt een vrij rustig begin met een aantal potentieel gevaarlijk aanvallen van VCK. Het spel speelt zich echter vooral op het middenveld af en het lijkt GPC niet te lukken om een aanval op te zetten in het eerste kwartier. Waar je vooraf een pittige pot verwacht is de pit bij beide teams nog niet aanwezig. Het mag dan ook verrassend worden genoemd dat de wedstrijd in de 25e minuut zich ontbrand, maar niet op de juiste manier. Robin wordt ongezien nagetrapt, waarna er natuurlijk een opstootje ontstaat. Net als de scheidsrechter zich bewust wordt van de situatie komt de nummer 8 van GPC van de andere kant van het veld aangelopen om Robin fysiek te belagen. Rood was het bloed en donkerrood was de kaart. GPC komt dus al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan.

VCK gaat nu volle bak druk zetten om GPC even een (voetbal)les te leren, althans dat zou je denken. In werkelijkheid zien we een terughoudend en mat Koudekerke die niet staat is om het tiental pijn te doen. Sterker nog, als de aanvoerder van GPC in minuut 38 op rechts de bal ontvangt, goed aanneemt, schuin naar het doel beweegt en schiet, dan staat het 0-1. Tevens de ruststand.

VCK start na rust zichtbaar beter. Richard zit er kort op bij de keeper, verovert de bal en vanuit een moeilijke hoek schiet hij de bal net niet binnen. Maar het geeft wel hoop! GPC start alvast met tijd rekken en komt niet graag met meer dan 3 spelers de middenlijn over. VCK brengt in de persoon van Ton een extra aanvaller binnen de lijnen en gaat opportunistischer spelen. Na een klein kwartier mag Sven een vrijetrap nemen, links van het doel op zo’n 20 meter. De bal gaat verrassend naar de verre hoek en vliegt binnen bij de tweede paal. Eén tegen één en nu doorzetten. Terwijl Joshua VCK knap op de been houdt en Danny talloze ballen verovert op het middenveld, doet de rest zijn best om een goal te forceren. Zelfs Erik Damen komt als echte pinchhitter binnen de lijnen en doet dat prima. VCK krijgt de nodige kansen, maar toch valt het tweede doelpunt niet. De tijd tikt door en in en buiten het veld stijgt de spanning. Ook omdat het dubbeltje voor VCK gevoelsmatig net even wat vaker de verkeerde kant opvalt dan de goede. En nu weer?

De reguliere speeltijd is al verstreken als Erik Goudt na een goede actie knap op goal schiet. De keeper pareert en de bal stuitert terug het veld in. De inlopende Pieter vdH raakt de bal met een volley ogenschijnlijk verkeerd… de keeper ligt al, terwijl de bal over hem heen stuitert. Tergend langzaam gaat de bal richting de verre hoek. De bal lijkt echt voorlangs te gaan, maar valt toch binnen. 2-1!! Wat er dan volgt is simpelweg prachtig. De ontlading bij VCK is groot en gepast. Het dubbeltje valt de goede kant op en dat voelt heerlijk! Pieter schreeuwt het uit en wij schreeuwen graag met hem mee.

Nu de laatste paar minuten slim uitspelen en dat doet VCK. Het krijgt wat het verdient!

Volgende wedstrijd is wederom thuis op De Stoofwei: VCK - Kruiningen, 14:30. Komt allen!