WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 82 toeschouwers online.

Nieuws

Arendskerke - VCK

Foto's (55) VVArendskerke: https://www.facebook.com/ 

Vandaag trapt VCK af in en tegen ’s-Heer Arendskerke (VVA). Het is de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en elke voetballer weet dat de drie punten dan goud waard zijn en dat is voor VCK niet anders. De volgende spelers starten in de basis: Joshua; Pieter (Hage), Dig, Martin; Robin, Danny, Sven, Cores; Jesper, Pieter (van der Horst), Goudt.

Wissels: Guido (’58), Henk (’65), Jasper (’70).

Na een afwachtend begin ontwikkelt de wedstrijd zich al snel in het voordeel van VCK. Het heeft meer balbezit, zet goed druk en creëert zo nu en dan een kans(je). De intenties van VCK zijn zichtbaar en dat is positief. Wat opvalt is dat de rechtsback van VVA moeite heeft met de snelle en behendige Cores. Na enkele (hardhandige) overtredingen krijgt de back dan ook geel, maar ontsnapt even later aan zijn tweede gele kaart. Hij mag dus blijven staan. Overigens vallen er aan de kant van VCK ook twee onnodige gele kaarten. Enfin, VVA heeft het zichtbaar lastig met VCK en na een halfuur spelen wordt dat uitgedrukt in de score. Pieter van der Horst krijgt de bal op de helft van de tegenstander en verstuurd met ogenschijnlijk gemak een prachtige pass naar de diepgaande Jesper. Op knappe wijze wordt de bal gecontroleerd én in de loop meegenomen. Jesper rond ook nog eens goed af en zet de verdiende 0-1 op het scorebord.

Na de goal van VCK veranderd het wedstrijdbeeld. Het lukt VCK steeds minder goed om de bal in de ploeg te houden en vanuit een bedoeling te voetballen. Waar VCK het eerste halfuur beter was zien we nu een gelijkwaardige strijd, zonder noemenswaardige kansen. Eigenlijk komt het wel goed uit dat we gaan rusten.

Na de theepauze wordt het er echter niet beter op. VCK gaat meer achteruit lopen en in balbezit zijn het vooral lange ballen naar voren. Natuurlijk is dit in het voordeel van VVA. Hoewel er geen vijandelijke kansen gecreëerd worden staat de Koudekerkse formatie wel degelijk onder druk. Toch is er ook een vastberadenheid te ontwaren in het chaotische spel. VCK wil die eerste overwinning over de streep trekken. Hier en nu. Dat lijkt ook te lukken, totdat vijf minuten voor tijd een speler van VVA de bal vanaf links voorzet. Zijn medespeler kan vrij inkoppen en de bal stuitert het doel in. Maar, een derde aanvaller van VVA besluit om de bal vlak vóór de doellijn het laatste zetje te geven. Buitenspel. De grensrechter gooit de vlag omhoog, maar het vlagsignaal wordt niet door de scheidsrechter opgevolgd. De wedstrijd eindigt in 1-1. Dat is zuur, erg zuur zelfs, maar het besef is er ook dat we het niet zover hadden moeten laten komen.

De eerstvolgende zaterdag (30-09) bent u van harte welkom op sportpark de Stoofwei om VCK aan te moedigen, dat het opneemt tegen RCS. Aftrap: 15:00

Tot dan!