WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 34 toeschouwers online.

Nieuws

Bedankt voor dit seizoen!

Beste VCK-ers,

Afgelopen weken speelde het hele voetbalseizoen 2021-2022 zich in m’n hoofd af.

September 2021. De competitie kan weer starten. De kantine mag open, weliswaar met vele beperkingen. Bijna wekelijks worden de coronamaatregelen aangepast. Iedereen toont begrip voor de maatregelen. Of we nu willen of niet, VCK moet hier maar gewoon aan voldoen.


Dan is het december en gaat alles weer plat. Geen wedstrijden meer en voor alle categorieën en leeftijden verschillende maatregelen om te mogen trainen. Bijna niet te doen. 
Het wordt een lange winterstop. Gaan we dit seizoen nog voetballen of niet? Gaan we alle wedstrijden spelen of slechts een deel van de wedstrijden? Gaat de bekercompetitie door? Wordt er nacompetitie gespeeld? En zo nog vele vragen.

Maar dan is er groen licht voor een doorstart. Wel weer met de nodige beperkingen die we een paar weken moeten volhouden. Voor VCK een lastige uitdaging. Controle aan de deur om de coronacheck uit te voeren, een vervelende maatregel waar we niet onderuit kunnen. Een ieder heeft deze maatregel geaccepteerd en ik ben trots op ons allemaal dat het niet tot problemen heeft geleid.  

Het nieuwe wedstrijdprogramma zit propvol. In vrije weekenden en inhaalweekenden moeten er nu wel wedstrijden gespeeld worden. Wedstrijden worden afgelast vanwege teveel coronagevallen bij de verenigingen. En die wedstrijden moeten door de week ingehaald worden. Kortom, veel cynisme binnen voetballend Nederland of dit wel de juiste keuze van de KNVB is.

Maar dan de doorstart……

VCK 1 speelt thuis tegen Dauwendaele. Een miraculeuze ontsnapping en alsnog pakken we de winst. Het begint te draaien. Nog slechts 2 gelijke spelen en de overige wedstrijden worden gewonnen. Het zal toch niet…? Het geloof in een kampioenschap begint te groeien. We kunnen gewoon kampioen worden! Tot de laatste speelronde blijft het spannend. Op het allerlaatste moment moeten de draaiboeken voor een kampioenschap uit de kast worden gehaald.
Draaiboeken? Hebben we die en waar zijn deze dan? Nee, die hebben we niet. Wel is duidelijk dat we met VCK geschiedenis kunnen schrijven. Kampioen in de 3e klasse waren we nog niet eerder.

We moeten er dus voor gaan….. Alle registers worden opengetrokken. Commissies komen bij elkaar om scenario’s door te spreken. Er zit druk op de ketel, want alles moet binnen een paar dagen geregeld worden (ja, het  klopt wat de PZC schreef: de voorzitter was een week van de leg ....).
Leden vragen of er sfeeracties gedaan mogen worden. Wat mag er wel en wat kan er niet?  Afstemming tussen alle commissies is een vereiste om op de laatste zaterdag alles gladjes en gestroomlijnd te laten verlopen. En dat is gelukt, en hoe! Een volle Stoofwei, prachtig weer, geweldige sfeer. Kortom, beter kunnen we het niet hebben. Het moet NU gebeuren!

En het gebeurt! VCK wint de laatste wedstrijd en is KAMPIOEN! Na het laatste fluitsignaal barst het feest los. Op de website staan volop foto’s en filmpjes van dit geweldige feest:
https://www.vck-koudekerke.nl/actueel/nieuws/3914-vck-1-kampioen-2021-2022

Ik kijk terug op een prachtige dag. Hartverwarmend was het om mee te mogen maken hoe dit kampioenschap bij velen binnen de club, binnen Koudekerke en ver daarbuiten, is beleefd. Een dag om nooit te vergeten.

BEDANKT!

Spelers en begeleiding van VCK 1, bedankt voor dit kampioenschap. Jullie hebben iedereen die VCK een warm hart toedraagt, een spannend seizoen met een fantastisch einde bezorgd!

Alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze mooie dag, bedankt voor jullie inzet!!!

Supporters, jong en oud, bedankt voor jullie support!

Het was fantastisch!

 

Sportieve groet,

 

Namens het bestuur,
Gert Jan Wisse
Voorzitter VCK