Er zijn 138 toeschouwers online.

Dreamteam JO14 wint RegioCup

Zaterdag 26 juni is de 4e en de laatste RegioCup wedstijd thuis tegen Goes JO14-1. Na een hele lange tijd mocht er eindelijk publiek aanwezig zijn en onze boys hadden echt support nodig want de wedstrijd winnen betekent RegioCup kampioen!

Het was lang geleden dat er zo’n enthousiasme was en tegelijkertijd zo’n ongelofelijke  adrenaline voor de wedstrijd. De jongens wisten  dat er publiek was en vooral dat bij winnen de RegioCup in handen zou vallen, spannend dus. Gezien de verwachtingen zou het een lastige wedstrijd kunnen worden want de tegenstander zou voor valkuilen kunnen zorgen. VCK kiest altijd voor een 4-3-3, als doelstelling spelen op counter pressing back to back en als het niet mogelijk is dan snel spelen en onze externe spitsten (Sem en Liam) laten werken zodat ze met hun snelheid 1 op 1 tegen de verdedigers komen.

Het fluitsignaal klinkt en de boys beginnen gelijk agressief en het duurt maar 2 minuten om in de voorsprong te komen: Bram verovert de bal in het middenveld en speelt  Liam aan via de rechter vleugel. Als een speer vlucht Liam in de aanval en maakt een assist voor Sem die gemakkelijker scoort.

De Goesenaars zijn echt sterk en proberen de gelijktreffer te maken maar onze verdediging is scherp, Dani en Anthony ruimen alles netjes op, Sylvan is zeer oplettend en bij counters komt hij punctueel uit zijn doel en blokkeert de pogingen.In de 5e minuut een mooi combinatie Tikki-Takka Tim-Sven-Stijn in de achterhoede dan is het Rik die de bal onderschept en diep langs de rechter flank doorspeelt naar snelle Liam die zo scoort met een knal: 2-0.

De wedstrijd verloopt mooi en van de tegenstander  komen er wat kansjes hier en daar maar onze solide verdediging laat niks voor hun open. VCK heeft een sterk middenveld en ze creeeren kansen achter elkaar helaas werden ze niet benutten.

Uit een mooie actie van Bram wordt Liam aan het werk gezet en zoals altijd vlucht deze snelle Italiaan als een speer langs de vleugel, vervolgens knalt hij de bal richting het doel en uit de rebound profiteert Rik maar helaas zat het aluminium in de weg en werd zodanig gestest.

24e minuut uit een actie van Bram werd weer Liam aan het werk gezet, hard schot en uit de rebound van de keeper faalt Rik deze keer niet de afspraak met het doelpunt! 3-0 dus.

Zo gaan de mannen de rust in. In de kleedkamer werd er gesproken hoe verder te gaan in de tweede helft want de Goesenaarse koppen hangen niet en ze gaan zeker nog de strijd in: de wedstrijd is nog niet afgelopen! Blijft geconcentreerd, speel je eigen spel en…ga winnen!

De tweede helft begint en  wordt een replica van de eerste helft: 36e minuut staan we onder druk en compact in onze eigen helft, Tim weet de bal te veroveren en met een lange diepe bal gaat Sem met zijn snelheid counteren en in “no time” is hij face to face met de kansloze keeper voor het 4e doelpunt. VCK is verwoestend, een echt “Dream Team” en in de 44e minuut uit een mooie gewerkt actie in het middenveld creeert Tim een counter voor Sem en hij is weer face to face met de keeper…dejavu…5-0! Ondanks dat het resultaat  duidelijk naar de overwinning wijst van de thuisploeg, blijven de Goesenaars scherp en spelen ze dan ook goed. Ze creeren kansen maar nogmaals onze verdediging is vandaag zo goed concentreerd.

In de 56e minuut werd het strafschopgebied van de Goesenaars belegerd en uit een rebound van een schot van Sem is het Liam die de kers op de taart legt poeierend met zijn linker voet voor de 6-0!

Al met al een mooie en sportieve wedstrijd, VCK JO14-1 heeft met macht en strijdlust dit toernooi gewonnen, wat een team…Dream Team!

De ouders waren ook zo blij om hun jongens weer te zien voetballen, de overwinning werd bijgestaan met fakkels en vuurwerk!

Aansluitend gingen we met het hele team naar het strand om de overwinning, maar ook de afsluiting van het seizoen te vieren met wat eten en drankjes.