Er zijn 87 toeschouwers online.

Derde RegioCup JO14

Na de knappe overwinningen van de 1e en 2e  wedstrijden werd er reikhalzend uitgekeken naar de 3e RegioCupronde. Een uitwedstrijd tegen Kapelle JO14-2, dit werd vooraf ingeschat  als “te doen”. Dat bleek een duidelijke onderschatting van de tegenstander en/of overschatting van onszelf.

Met een zeer offensieve speelstijl gebaseerd op “Counter pressing Back to Back” werd er wederom met heel veel passie en strijdlust gespeeld.

Vanaf het 1e fluitsignaal was duidelijk dat de jongens werden uitgedaagd. De thuisploeg bouwt niet op en blijft maar diep spelen met lange harde schoten naar voren. Met onze offensieve speeltaktiek waren we te open in de verdediging en was het moeilijk voor onze backs om terug te zakken met al die diepe ballen, niet handig dus. Dat is het risico als je voor zo’n taktiek kiest. In de eerste fase van de 1e helft is toch te zien dat de thuisploeg de baas speelt en na een aantal pogingen komen ze in de 10e minuut in de voorsprong, met een diepe bal uit een counter is het raak: 1-0.

Tijd om de tactiek de veranderen!  Door het wisselen van spelers en veranderen van posities neemt de wedstrijd een andere koers. De voorsprong van de thuisploeg was de “Wekker” voor de Koudekerkenaars, de boys zagen het niet zitten en met heel veel strijdlust was verreweg het meeste balbezit voor onze mannen en ook nog eens op de helft van de tegenstander. Toch werd er slordig omgegaan met de kansen en duurde het tot de 28e minuut toen Liam werd neergelegd in het strafschopgebied, de scheidsrechter fluit voor een terechte penalty. Op de 11 meter verdringt Tim de keeper en legt de bal netjes in de rechterhoek voor de verdiende gelijktreffer.

Één minuut later vlucht Liam als een speer via de rechter flank en maakt een schitterende assist voor Bram die een prachtig doelpunt maakt: 1-2.

De wedstrijd verloopt spannend want de thuisploeg probeert toch met hun counters maar achterin zijn we niet meer in het ondertal. In de slotminuten is het Dani die Liam aan het werk zet, met zijn snelheid wordt hij gevaarlijk, de verdediger knalt de bal uit paniek hard weg met de intentie om deze uit te laten gaan maar helaas voor hun belandt de bal in de kruising waar de keeper machteloos is: 1-3.

In de rust werden er een aantal wijzigingen doorgebracht. Ondanks dat we 1-3 voor staan, zijn de boys een beetje bezorgd. De kunst voor succes ligt in jullie hoofden zei ik, speel simpel en slim, speel je eigen spel…kijk boys: “Voetbal is een stomme sport voor slimme mensen”, ze kijken me een beetje peinzend aan, ze giechelen maar snappen precies wat ik bedoelde.

De tweede helft is totaal een ander wedstrijd, er werd met veel passie, strijdlust en teamgeest gespeeld. Simpel spelen, snel passen en vooral speelden ze hun eigen spel!

Ze werden zo beloond: 40e minuut knal van Liam, de keeper houdt de bal niet vast: 1-4.

44e minuut, schitterende actie van Dani die 2 spelers uitschakeld terwijl hij het stafschopgebied binnen dribbeld, met een harde knal ligt de 1-5 klaar!

Vier minuten later verdienen we een vrije trap in een interessante positie: Dani neemt hem en boem de kruising in: 1-6. Er werd elke 4 minuten gescoord, 52e minuut lanceert Stepan de bal voor Sem die via de rechter vleugel, in een rap tempo is hij “Face to Face” met de kansloze keeper: 1-7.

56e minuut, een absoluut fantastisch doelpunt van Stepan met een harde knal vanuit een afstand van zeker 30-35m: prachtige 1-8.

VCK is letterlijk gezegd “Onverzadigbaar”, de voorprong in de eerste helft heeft ze boos gemaakt en het scorend vermogen heeft een nachtmerrie voor de thuisploeg veroorzaakt!

In de 62e minuut komt het laatste doelpunt van de wedstrijd, Stepan maakt een assist voor onze snelle Sem die koelbloedig de 1-9 weet te scoren! In de slotfase zijn de Kapellenaars even gevaarijk maar Sylvan maakt een schitterende redding en het resultaat blijft onveranderd.

Al met al een hele solide wedstrijd en weer 3 punten meegenomen naar de Stoofwei, en dat telt!