Er zijn 46 toeschouwers online.

JO14-1: 1e RegioCup!

We moesten onze 1e wedstrijd uit tegen Kloetinge JO14-3. Om 8.45 waren alle boys aanwezig bij de Stoofwei, klaar voor de bespreking. Ik zag hun opgewekte ogen, hun glimlach, hun blijheid, ze straalden van geluk. Ze konden niet meer wachten om af te trappen! Na de tactische bespreking sprongen ze in de auto, zo gingen we richting Goes.

Bekijk hier het filmpje: Kloetinge vs VCK RegioCup

10:00 uur: het  fluitsignaal gaat en de thuisploeg trapt af. Onze visie ligt op het concept van “Counterpressing” iets waar we maanden lang op getraind hebben en vandaag hadden we dit als doelstelling gehanteerd. De tactiek was dat wanneer we de bal zouden verliezen, we in plaats van ons eigen doel te gaan verdedigen, we meteen druk zouden zetten om binnen 5 seconden de bal te veroveren. Daarnaast was afgesproken om zo compact mogelijk te spelen waarbij de afstand van de achterste en de voorste linies niet groter dan 20m zou zijn. Een configuratie “Back to Back” counterpressing: als de tegenstanders op hun eigen helft aan het opbouwen zijn, schuiven onze “Backs”, Dani en Anthony dus, door om druk te zetten op de Kloetingenaarse “Backs”, onze spits zakt af naar de middenvelders ter ondersteuning terwijl onze flanken Sem en Liam druk zetten op de twee centraal verdedigers. Een strategie die veel energie en concentratie kost maar het resultaat spreekt voor zich!

In de eerste 15 minuten werden 4 kansen gemist, twee door Sem, 1 door Anthony en een mooie kopbal van Finn uit een hoekschop. De verdiende treffer komt uiteindelijk in de 17e minuut, uit een balverovering van Anthony en Sven die Liam de diepte inspeelt en met zijn snelheid en kracht het duel wint en de bal over de keeper heen weet te scoren: 0-1.

Drie minuten later is het weer Liam die het duel tussen de keeper en de laatste man weet te winnen en met zijn linker voet de bal er netjes in legt.  VCK is het dominante team en sluit de Kloetingenaars kansloos in hun eigen helft in. De counterpressing werkt: 25e minuut Keeper bouwt op, Sven verovert de bal en zet Liam op de rechter vleugel aan het werk. Liam maakt een schitterend assist voor Sem die met een kopbal een fantastische 0-3 scoort!

De deuren zijn nu echter open voor de goaleada: 26e minuut doeltrap, Tim zet gelijk druk, uit foutjes achterin weet Tim de 0-4 te scoren. Twee minuten later zetten onze boys weer druk bij de opbouw van de tegenstander en is het weer Tim die zorgt voor de 0-5 met een mooie goal over de keeper heen!

De tweede helft blijft VCK nog de baas hoewel de thuisploeg hier en daar nog probeert om over de middenlijn te komen, echter kansloos. In de 36e minuut, vanuit een mooie tikkie-takka tussen Sem en Rik, zet Sem zijn turbo aan en tussen 2 verdedigers en de uitkomende keeper legt Sem de bal netjes in de linker hoek: 0-6. 52e minuut wordt Liam diep ingespeeld door Tim, ook Liam zet zijn turbo aan en scoort een mooie goal over de keeper heen: 0-7.

De kers op de taart wordt mede mogelijk gemaakt door “Captain Dani” in de 58e minuut: een dikke knal uit het strafschopgebied in de rechter hoek waar de keeper niet eens probeert te redden… hij kijkt alleen maar: 0-8.

De thuisploeg probeert toch de “Heere” goal te maken en raakt hierbij de lat, onze verdediging met Birk en Stepan laat  het resultaat onveranderd ondanks dat in de laatste fase van de wedstrijd nog wat pogingen plaats vonden, maar voor de Kloetingenaars blijft niks anders dan “meer water dan vis”!

In de kleedkamer was er na afloop een feest met harde muziek, de jongens straalden: eindelijk weer een wedstrijd!