WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 50 toeschouwers online.

Nieuws

VCK JO14-1 Lockdown Beker Toernooi

 

 

De jongens blijven zich afvragen of de competitie op zaterdag ooit nog zal beginnen en daarom blijven ze mopperen dat de trainingen geen nut hebben als er geen uitdaging is. Begrijpelijk...maar als trainer weet je hoe belangrijk het is voor deze leeftijdcategorie om de  "Thema's en de Drills" te blijven oefenen zodat de "Voetbalontwikkeling" vooruit gaat!

Na alle opmerkingen van mijn spelers ging er een lampje branden. Ik moest iets bedenken om ze te motiveren om fanatiek te blijven trainen. Tenslotte bedacht ik om een onderling toernooi te maken met verschillende soorten challenges zodat de boys altijd bezig zijn met de 3 functie's van voetbal. Op deze manier kunnen we de trainingen uitdagend houden en is er een duidelijk doel: het winnen van het toernooi! Er is namelijk een prijs voor de winnaar!

Ik heb mijn plan aan de jongens voorgesteld en ze werden meteen enthousiast.

De eerste stap was het maken van 4 teams. Binnen elk team werd een aanvoerder aangewezen. En de teams kregen de opdracht om zelf een passende naam te verzinnen!

Benieuwd naar de creatieve uitkomst?

Leuk...dit zijn de teams:

  • Kapitein Haak (Dani, Sven, Noor en Stijn)
  • Lockdown2 (Quint, Liam, Finn en Rik)
  • Bombers (Stepan, Tim, Birk en Anthony)
  • Three S one M (Sem dR, Sem vH, Sylvan en Manish).

Troy en Mik zijn geblesserd en zullen nog een tijdje wachten met trainen. We wensen hun een spoedig herstel, als ze terug zijn worden ze ook ingedeeld! Beterschap boys!

Het toernooi bevat 3 delen:

Deel 1:  Wedstrijden 4 vs 4 met 2 kleine goals. Er wordt 2x15'gespeeld met 5' pauze. 6 wedstrijden, thuis en uit. Er zijn wel wat regels aan verbonden natuurijk (Om zodoende in het thema te blijven) zoals maximaal 3x raken en een doelpunt telt pas als het scorende team over de middenlijn aangesloten is. Bij elke wedstrijd wisselen de maten van het veld van lang en smal (Thema dieptespel verbeteren) naar kort en breed (Thema opbouwen), afwisselend dus.

Deel 2: Smart Goals, hier hanteren we de volgende games:

The relay Race met 1 speler, The Relay Race met 2 spelers en de Tikki Takka.

Deel 3: Technieken, bijvoorbeeld het Latspel, Precision Target Shot spel, Penaltyspel.

Bij elk deel kunnen de teams punten scoren en dit wordt bij het totaal opgeteld.

Het team met de meeste punten,wint het toernooi en de deelnemers krijgen een beker! Natuurlijk zorg ik ook dat de versliezende teams een prijs krijgen.

Op dinsdag 2 februari zijn we begonnen met Deel 1, de eerste wedstrijden:

Lockdown2 vs Kapitein Haak: 6-7

Three S one M Bombers vs: 8-7

De actuele stand:

ThreeS one M 3 punten

Kapitein Haak 3 Punten

Lockdown2 en bombers 0 punten.

Volgende week staat deel 2 op het programma, we gaan met de Smart Goals 4 wedstrijden spelen:  beiden de Relay Race. Nieuwsgierig geworden? Beste lezer, stay tuned en check de website regelmatig voor een nieuw verslag, want JO14-1 Rocks!

Gr. Marco Garitta, trainer VCK JO14-1