WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 67 toeschouwers online.

Nieuws

Instructie grensrechter

Zaterdagmorgen werd door Jaimy Pleijte (assistent-scheidsrechter betaald voetbal) een korte uitleg en instructie gegeven over hoe je de taak als grensrechter moet uitvoeren.

In een klein uurtje legde Jaimy kort en bondig aan de aanwezige ouders uit hoe je de taak van grensrechter moet uitvoeren en wat er van je wordt verwacht. Zaken die aan bod kwamen waren een vlagsignaal geven en welke verantwoordelijkheden je hebt als grensrechter. Er was ruimschoots de gelegenheid voor het stellen van vragen. Jaimy gaf hier uitgebreid antwoord op.

20191123-instructie grensrechter 2 20191123-instructie grensrechter 1
20191123-instructie grensrechter 3

Alle aanwezigen hebben aangegeven dat men de uitleg duidelijk vond en dat een dergelijke instructie van max 1 uur voldoende is. Aangegeven werd dat “eigenlijk iedere ouder een dergelijke instructie moeten volgen”. Uiteraard is het bestuur het hier mee eens.

Hierdoor kunnen we de trainer/leider van onze zoon of dochter helpen zodat deze zich kan richten op het coachen en begeleiden van het team. “Als iedereen op zijn beurt deze verantwoordelijkheid op pakt, is het een kleine moeite en valt de belasting eigenlijk best mee. Als je toch staat te kijken naar de wedstrijd van je zoon of dochter, kan je best 1 of 2x per seizoen de trainer/coach helpen door een keertje te vlaggen”.

Opvallende afwezigen deze morgen waren de ouders van onze oudste jeugdleden. Juist in deze leeftijdscategorieën is het gebrek aan ondersteuning van onze jeugdleiders het grootst.
 
Het bestuur is voornemens vaker deze instructie te geven zodat ALLE ouders de gelegenheid krijgen om deze te volgen.
 
Bestuur VCK