WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 66 toeschouwers online.

Nieuws

MO19 maakt van een mug een vlinder

Onze uitwedstrijd in Oostkapelle afgelopen zaterdag was er eentje om in te lijsten. We hebben al heel vaak tegen deze superleuke meidenclub gespeeld en de punten werden denk ik alles bij elkaar genomen redelijk eerlijk verdeeld.

Alvorens af te reizen naar Oostkapelle moest er eerst even gestopt worden bij Zeelandia in Middelburg om Dewi van de MO15 op te halen voor haar 2de wedstrijd die dag, want die zou ze bij ons komen keepen (we hebben geen keeper van ons zelf). Aangekomen bij Oostkapelle gingen de meiden omkleden en werden wij (coach Marco en ik) verwend met koffie en een bolus, een erg goed, leuk en lekker idee. Het weer was prachtig, de omstandigheden goed en we hadden er zin in.

We wonnen de toss en konden zo kiezen om te beginnen met de wind tegen. Apart eigenlijk dat je voor tegenwind kiest, maar dat wel met een goede vooruitzicht. Er stond een straffe bries en het viel niet mee om onderuit de meiden van Oostkapelle te spelen, wat resulteerde in een 2-0 achterstand bij de rust. In de rust kwam er een verhitte discussie op gang over hoe we stonden, wat er niet klopte en hoe dat dan toch kwam, deze werd nooit persoonlijk maar de meiden waren getergd, het ging niet naar hun zin. De discussie bleek erg leuk en zinvol, want er werd niet enkel iets geconstateerd of een probleem aangekaart, maar de meiden kwamen ook zelf met een oplossing.

Een gewaagde oplossing weliswaar maar wel eentje die haalbaar was en zeker met een 2-0 achterstand wisten we dat er iets meer moest gaan gebeuren dan enkel de wind die nu in ons voordeel ging werken. Met alle credits voor de meiden ging het er in de tweede helft dan ook totaal anders aan toe dan de eerste helft. Natuurlijk kun je nu op elk slakje zout gaan leggen, of van elke mug een olifant maken en natuurlijk had het helemaal anders kunnen lopen als de spits van Oostkapelle iets nauwkeuriger was geweest in de afronding, maar daar gaan we het niet over hebben.

Het geloof was daar, de inzet optimaal, en met een actie zo mooi en die nou eens niet in schoonheid stierf maar ook nog weergaloos werd afgewerkt knalden wij er 3 in de touwen zonder zelf nog een tegentreffer te ontvangen, en ja, “zonder geluk vaart niemand wel” kwamen we tot de slotsom van 2 tegen en 3 voor. Wederom een leuke wedstrijd tegen onze favoriete tegenstander. Nu volle bak in de training en zaterdag weer maar proberen om een huzarenstukje neer te zetten.

Groet David