WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 85 toeschouwers online.

Nieuws

Nieuwe consul

Na enkele jaren heeft Michel Paauwe te kennen gegeven met zijn werkzaamheden als consul te willen stoppen.
Michel bedankt voor de inzet voor VCK !

Vanaf heden is Albert de Visser de nieuwe consul voor VCK.


 
Afgelast?

Wanneer sprake is van een mindere terreingesteldheid is de consul belast met de keuring van de velden. Hij beoordeelt of op het speelveld wedstrijden mogen worden gespeeld. De consul beslist niet welke wedstrijden wel of niet doorgaan. Dit is voorbehouden aan het bestuur van de thuisspelende club.

Bij een terreinbeoordeling zijn er twee overwegingen:
1. Welke gevaren levert bespeling van het veld voor de spelers op?
2. Wat is de schade die door bespeling aan het veld wordt toegebracht?

Rangorde bij afgelastingen
1. Bij een gedeeltelijke afgelasting van terreinen, hebben teams welke na afloop van de reguliere competitie nog een extra reeks wedstrijden moeten afwerken, voorrang op de overige teams.

  • Wedstrijden uit categorie A moeten voorrang krijgen boven wedstrijden uit categorie B, waarbij het standaardteam altijd dient te spelen.
  • Een bekerwedstrijd uit de categorie B moet doorgaan ten opzichte van een competitiewedstrijd uit de categorie A zonder periodetitels.
  • Volgorde overige teams; bv het aantal achterstallige wedstrijden van betrokken teams.
  • Het is niet toegestaan op de wedstrijddag een wijziging in een vastgesteld aanvangsuur door te voeren.

Doorgeven afgelaste wedstrijden
Wanneer de consul tot de conclusie is gekomen dat wedstrijden niet gespeeld kunnen worden, is het van belang dit zo snel mogelijk door te geven. De thuisspelende vereniging heeft de taak direct na de keuring de afgelasting door te geven via Sportlink Club of het mobiele Digitaal Wedstrijd Formulier (mDWF). Het voordeel van het doorgeven is dat deze direct in Sportlink en voor iedereen op www.voetbal.nl te zien is. Ook kunnen de competitieleiders hierdoor sneller inspelen op afgelaste wedstrijden en de wedstrijden opnieuw inplannen.