WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 139 toeschouwers online.

Nieuws

VCK - Vlissingen (samenvatting!)

Omdat de vorige verslaggever het verslag van Henkie over het hoofd had gezien is niet uw motor op het midden-veld, maar uw dienstdoende rechts-back de verslaggever van de wedstijd VCK – VC Vlissingen. Vooraf werd al aangehaald dat ook dit weer een cruciaal potje zou worden met het oog op de ranglijst, de 3 punten moesten en zouden op ‘de Stoofwei’ blijven. Helaas liep het anders…

We startten met de volgende gladiatoren: Jur op de Goal; Simon, Danny, Damen & Martin; Pieter, Henk & Jesper; Stefan, Goudt & Robin. Op de bank: Rick, Timo, Redmar & Jaimy

Al snel was het duidelijk dat we de bovenliggende partij waren, dit werd ook omgezet in kansen. Helaas geldt er een al eeuwenoude wet in de voetballerij, wanneer je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel. Na een aanval over links wordt de bal door onze verdediging wat slordig weggewerkt en komt voor de geheel vrijstaande aanvoerder van Vlissingen. Deze aarzelt niet en schiet de bal met buitenkant punt stijf in het kruis. Geheel tegen de verhoudingen in staat het 0-1 voor Vlissingen. Geen paniek, er is nog tijd genoeg om dit recht te zetten. Kans na kans wordt gecreëerd, maar het net vinden zit er voor rust niet meer in. We gaan dan ook thee drinken met een 0-1 achterstand, en iedereen zit vol ongeloof in de kleedkamer. Er wordt nog gezegd dat als we zo door gaan dat er zeker nog doelpunten gaan vallen.

Wat betreft de 2e helft kun je eigenlijk het beste de vorige alinea nog een keer lezen. Een veel beter VCK, maar het is weer Vlissingen dat tot scoren komt. Na een wat rommelige situatie rond onze 16 besluit de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding en Vlissingen krijgt een vrijetrap. De 2e wereldgoal van de middag valt te noteren, wederom stijf in het kruis. 0-2, dan zakt de moed je toch wel in de voetbalschoenen.

Toch blijven druk vooruit zetten en dit resulteert uiteindelijk nog in de 1-2. Een lange bal wordt doorgekopt door Simon, Jesper pikt de bal op en soleert naar de goal en met een mooi bekeken schuiver passeert hij de tot dan toe on-passeerbare keeper van Vlissingen. Wat doelpunten betreft zou het hier bij blijven deze middag, wat kansen betreft niet, deze bleven maar komen.

Het voetbal wat zaterdagmiddag hebben laten zien was goed, alleen de scherpte en mazzel voor de goal ontbrak. Als we de zelfde inzet en beleving volgende week tegen LeBo op de mat kunnen leggen moet hier een goed resultaat behaald kunnen/moeten worden.

Het verslag van deze wedstrijd zal u aangeboden worden door onze goalie Jur.

Simon