WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 122 toeschouwers online.

Nieuws

Voorzitter VCK neemt afscheid

 Afscheid nemen dat doet pijn. Henk Westbroek zong dit al in de vorige eeuw. Voor mij voelt dit ook wel een beetje zo.

Op de Algemene ledenvergadering van 8 december 2022 zaten mijn 2 termijnen van 3 jaar er op. Na ruim 6 jaar voorzitter te mogen zijn van onze mooie club vond ik het tijd om de voorzittershamer door te geven aan een opvolger. Voor mij was het een periode met vooral mooie herinneringen met als hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap aan het einde van het afgelopen seizoen. Herinneringen om nooit meer te vergeten. Wat een ontlading, wat een feest!
Mooie herinneringen heb ik ook aan de contacten met alle commissies en commissieleden. Immers, als de commissies gevuld zijn en de leden van de commissies de verantwoording oppakken, de werkzaamheden uitvoeren, dan draait de vereniging bijna als vanzelf.

Hierbij wil ik dan ook alle vrijwilligers bedanken voor het vele werk dat zij samen met mij de afgelopen jaren hebben verricht. Jullie waren TOP !

Helaas waren er ook minder leuke ervaringen waar je vooraf geen rekening mee houdt. Molestzaken, tuchtzaken en alle coronamaatregelen waar de club aan moest voldoen, daar zit je als club en als voorzitter niet op te wachten. Ook het overlijden van VCK leden was een aantal keer een emotionele ervaring.
Fijn was het om te mogen ervaren dat wij wel een “VCK gevoel” hebben. Ook in tijden dat het minder gaat, weten wij hoe we elkaar kunnen helpen, ondersteunen en troosten.

Helaas is mijn opvolger nog steeds niet gevonden. Hierdoor wordt het voor VCK wel lastig om de continuïteit van de vereniging te waarborgen en zo laten we met elkaar de overige bestuursleden achter met een nog grotere taak. Immers, de taken moeten wel verdeeld worden. Kortom mensen, kom op, wie pakt de handschoen op? We laten VCK toch niet in de steek? We zullen het samen moeten doen. Is de functie van voorzitter niet jouw ding, kijk dan eens of jij jezelf nuttig kan maken in een commissie. Iedere commissie kan wel aanvulling gebruiken. 

Het stoppen als voorzitter was een lastige beslissing omdat ik de mensen, waar ik prettig mee heb samengewerkt, opzadel met nog meer werkzaamheden.

In deze afscheidsbrief wil ik u daarom het volgende vragen:
Pak uw eigen verantwoordelijkheid en werk met elkaar samen! Voetbal is een teamsport en de vereniging VCK zijn wij allemaal: spelers, ouders, kaderleden en supporters. Als we dat met z'n allen blijven onderschrijven, dan maken "vele handen leuk werk".

Het was voor mij een eer om jullie voorzitter te mogen zijn.

WIJ ZIJN VCK !

Sportieve groet,
Gert Jan Wisse
Voorzitter VCK 2016-2022