WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 78 toeschouwers online.

Nieuws

Geslaagde voetbalquiz

De voetbalquiz heeft dit jaar plaatsgevonden op vrijdag 1 april. Er streden in totaal 21 koppels voor de eerste prijs. Naast een berg eer, ging de strijd om twee voetbalkaartjes voor een thuiswedstrijd van NAC.

Naast de deelnemende koppels, waren er ook nog een aantal kijkers naar de kantine gekomen, waardoor de kantine vol zat met enthousiastelingen.  (Bekijk hier de foto's!)

Iedereen werd van de nodige drankjes verzien door Paula Kesteloo en Margriet Stougje (hartstikke bedankt!!) en de quiz kon beginnen! De quiz werd dit jaar gemaakt en gepresenteerd door Evert Duvivier en Patrick Lausberg. Bij deze nogmaals heel erg bedankt voor het maken van de leuke quiz! De quiz zat vol met verschillende vragen; zo was er een plaatjesronde met clublogo's, internationale en Zeeuwse vragen, cryptische vragen, geluidsfragmenten, etc.

 Gedurende de quiz konden er 95 punten behaald worden. De grote winnaars van de avond waren Alex en Leonardo (Dig en Yorben) met 77 punten. Zij kunnen zich gaan opmaken voor een avondje NAC. Met vooraf grote verwachtingen naar de quiz gekomen, werden Aloys Meerman en Marijn tweede met 74,5 punten en gingen er vandoor met een pils pakket. 

Zowel team Rowan & Jesper, als team Floran & Dylan behaalden 70,5 punten. Hierdoor moest er voor de derde plek een benaderingsvraag beantwoord worden. De vraag hiervoor was: 'Hoeveel doelpunten zijn er dit seizoen tot nu toe gescoord door alle VCK-seniorenteams samen?'

Er werd behoorlijk laag ingezet door beide teams, namelijk 86 doelpunten door Floran & Dylan en 136 doelpunten door Rowan & Jesper. Met een totaal aantal van 214 doelpunten gezamenlijk, dit seizoen, gingen de VCK-sjaals uiteindelijk naar Rowan en Jesper. Op de 12e plaats met 64 punten heeft het enige dameskoppel, team Jacqueline & Ingrid, laten zien dat ze goede tegenstanders zijn van menig mannelijke koppels. Zij ontvingen daarom ook een daverend applaus! Welke andere vrouwelijke koppels durven het in de toekomst op te nemen bij de voetbalquiz?

Een paar feitjes nog over de quiz:

  • Niemand herkende de jeugdfoto van Francesco Totti;
  • Niemand wist de betekenis van ZWS Broekie, maar er waren wel een aantal leuke antwoorden gekomen;
  • Alle jongeren herkende de foto van Emma Heesters en wisten met welke voetballer ze een relatie had;
  • Het logo van VV Nieuwland werd redelijk verward met het logo van de Zeeuwse selectie;
  • Wapenspreuk in het clublied van VCK bleek ook een zeer moeilijke vraag te zijn.

 In totaal waren er 95 punten te behalen, bekijk hier de eindstand:

  Teamnaam Punten
1 Alex & Leonardo 77
2 Aloys & Marijn 74,5
3 Rowan & Jesper 70,5*
4 Floran & Dylan 70,5
5 Drakensteynlaan 68
  Sven & Dion 68
  Kes + Dek + Kemp 68
  Jobjes 68
9 KassaPing 67
10 Marcel & Niek 65
  Tikkie Terug 65
12 Jacqueline & Ingrid 64
13 Zico Jack Luc 63,5
14 Suzan & Freek 63
15 Vector 62
16 the Germans 58
17 Robin & Daily 57
18 Mats & Stan 55,5
19 Onder Zeventien 47,5
20 Loek & Stefano 46
21 Tulpenlaan 45

* 3e na beslissingsvraag