WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 43 toeschouwers online.

Nieuws

Besluit KNVB

Met de huidige coronamaatregelen van het kabinet is het de amateurs niet toegestaan om na 17.00 uur te sporten, terwijl trainen voor die tijd voor veel kinderen en de meeste volwassenen doordeweeks niet haalbaar is. Dit kan consequenties hebben voor de competities in het weekend.

Voor komend weekend heeft de KNVB al een besluit genomen maar voor de wedstrijden op 11, 12, 18 en 19 december speelden er nog twee factoren. Inmiddels zijn die duidelijk en is over de overige twee speelrondes tot aan de winterstop een beslissing genomen.

 

Medisch advies

Vanmiddag werd bekend dat ‘Den Haag’ de sluitingstijd niet wil opschuiven naar 20.00 uur, zoals die voor de (andere) essentiële sectoren wel geldt. De KNVB heeft advies aangevraagd bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden in het weekend, terwijl er doordeweeks niet getraind kan worden. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen prestatief (A-categorie*) en recreatief voetbal (B-categorie*). Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training als tactische maar ook fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij het recreatief voetbal ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als je voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrapt, dan loop je het risico op bewegingsarmoede.

 

Verantwoord

Altijd voetballen mits dat verantwoord is; de KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de A-categorie is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld. In de B-categorie blijft het programma voor 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat circa 85% van de amateurvoetballers in elk geval eenmaal per week kan sporten.

Het doel is om alle competities na de winterstop (half januari 2022) te hervatten, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen van het kabinet.

 

*Categorie A of B?

Voor het seizoen 2021/’22 geldt voor de categorie A de volgende indeling:

  • Mannen veldvoetbal standaard Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse.
  • Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse *.
  • Mannen veldvoetbal O23 competitie (divisies).
  • Vrouwen veldvoetbal Pure Energie Eredivisie Vrouwen** tot en met de derde klasse.
  • JO13 t/m JO19 Divisie 1 tot en met de Hoofdklasse
  • Landelijke divisie MO17

*Uitzondering voor de reserve 3e klassen zondag in de districten Noord en West. Deze vallen onder de categorie B.

**Kan als topcompetitie doorgaan.

  • Teams die in het seizoen 2021/’22 in de overige klassen (inclusief 7 tegen 7 senioren) spelen behoren tot de categorie B.

 

 Bron: KNVB