Er zijn 32 toeschouwers online.

Emergency on planet JO15-1

Zaterdagochtend spelen we thuis de eerste bekerwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg JO15-2, een knock-out pot tegen een lastige ploeg. Het heeft er lang naar uit gezien, dat we een ruime nederlaag zouden gaan lijden…

Gras, redelijk weer, eindelijk publiek en een bal: wat kan er nog mis gaan? Telefoontjes van gebelesseerde spelers die niet kunnen komen!  We missen Birk, Pepijn, Nathan, Finn T. en Liam, dat maakt een coach niet vrolijker…dus snel bij de JO13-1 wat spelers gaan vissen die geen wedstrijd in de planning hadden: Daan en Luuk kwamen ons helpen. Op de allerlaatste minuut beslist Liam het toch voorzichtig te gaan proberen, kijken hoe de warming up gaat en verder een klein deel van de wedstrijd proberen te spelen.

Gezien de sterke tegenstander en het feit dat we een paar sterke spelers missen dachten we om een andere opstelling te gaan proberen. Onze visie is de 4-3-3 formatie met het gebruik van aanvallende backs maar vandaag wisten we dat dit niet mogelijk was en de beste oplossing was te spelen met een 5-3-2 formatie. Een sterk verdediging met als doel slaan met counters.

De wedstrijd begint en de gastploeg laat meteen zien dat ze feller zijn en dat ze naar de stoofwei zijn gekomen om te winnen. Hun lange sterke spits komt al in de eerste minuten dichterbij het doel en hij is meteen gevaarlijk. Onze mannen moesten even wennen aan de nieuwe opstelling en “Bulldozer” Anthony grijpt meteen in. Voor de hele wedstrijd maakt hij de Middelburgse spits  kansloos. In de centraal verdediging zijn Tim vL. en Finn W. scherp en ze leiden het 5 tal achterin heel goed, met Luuk links en Tim G. rechts wordt geregeld dat de achterste linies dicht blijven.

De onvermoeibare Stijn, de sterke Sven en de handige Daan waren op het middenveld onstuitbaar, Bram en Manish in de aanval en de ene na de andere kans diende zich aan.

In de 5e minuut na het schrikken van de Middelburgese pogingen, creëren de jongens een counter: Bram vlucht op de rechter flank zo wordt het een 2 vs 2, Bram weet het duel te winnen en maakt een assist voor Manish die makkelijk de bal in het net weet te schieten.

De wedstrijd verloopt gelijkwaardig hoewel Zeelandia beter speelt en ze maken kansen maar benutten deze niet. Wel 4 kansen gemist die de wedstrijd zomaar kon laten veranderen.

In de 15e minuut komt de eerste wissel Rik erin en Tim G. eruit, Tim had hard gewerkt en moest even op adem komen. Tien minuten voor rust proberen we Liam nog te laten spelen, dat was een gok want voor hetzelfde geld kon zijn lies hem weer blokkeren.Liam lijkt toch niet zo veel last te hebben want het is meteen te zien dat de counter attack gevaarlijker wordt en hij dichtbij komt om te scoren.

Ze gaan de rust in met een voorsprong, hoewel Zeelandia meer verdiend had. In de kleedkamer werd gesproken hoe we het beter konden doen in de tweede helft. Nieuwe afspraken werden gemaakt en vol goede moed begonnen de boys aan de 2e helft.

In het voetbal ben je soms de prooi en soms het roofdier, in de 1e helft waren we de prooi maar in de 2e helft zijn de feiten veranderd. Nu is VCK de baas en de echte winnaarsmentaliteit komt naar boven: op jacht naar de prooi. 42e minuut vlucht Liam in de aanval als een speer en legt hij de bal voor Stijn die koelbloedig de bal het net in knalt voor de 2-0.

De Middelburgers probeerden wel uit te breken, maar Anthony en Tim vL. verdedigden alsof ze al jarenlang achterin een onpasseerbaar duo vormden. 63e minuut maakt onze  “Road Runner” Liam zo’n 50m run, passeert 3 tegenstanders en met een loeihard afstandsschot knalde hij de bal prachtig binnen: 3-0. Had hij toch last van zijn lies? …tijd om hem eruit te halen zodat hij rust kan nemen na zo’n explosiviteit!

En zo blijft VCK de baas, Zeelandia probeert het her en der maar onze verdediging is zo goed nu dat ze niks door laten. Keeper Syl is attent en regisseert de achterhoede heel goed, niet te vergeten zijn timing met uitkomen!

Allerlaatste minuut, de 70e minuut dus, een schitterend aanval met een “Klasse goal” van Bram die de keeper ver van zijn doel ziet en met grote sluwheid de bal rustig over de keeper heen schiet voor de wel verdiende 4-0.

Een prachtige spannende wedstrijd, vol met acties waar het publiek van kon genieten, dat hebben ze gemist. De boys hebben hart en ziel gegeven. Met een hoog concentratie niveau en een goede teamspirit hebben ze toch in zo’n “Emergency” laten zien dat ze niet klein zijn te krijgen!