Er zijn 41 toeschouwers online.

JO14: Er zijn geen geheimen voor succes

Na een zeer lange warming-up in de vroege ochtend en een wedstrijd die om 9.00uur starten was dit een mooi begin van  een  voetbal ochtend. In de bespreking hadden we afgesproken om de vorige trainingen in het veld  te vertalen: 4 weken lang thema aanvallen en 2 weken thema omschakelen, wat hebben jullie hier geleerd en hoe gaan jullie dit in het veld toepassen? De doelstellingen waren helder: diepte zoeken tijdens de aanval en op het juiste moment omschakelen bij bal verlies.

VCK begon meteen beter aan de wedstrijd en de gastploeg leek echt in de rust modus te spelen. In deze fase waren onze mannen op zoek naar een opening en het duurde  maar 8 minuten voordat uit een mooie combinatie via Sven –Sylvan, Tim uit een pingel de bal in het net weet  te knallen: 1-0.

De tegenstander was nooit echt gevaarlijk en bij elke poging tot aanval werd er achterin netjes opgeruimd door onze  vier goede en  felle verdedigers. In de 14’ Speelt onze trouwe Dani Liam de rechter flank op en van een behoorlijke afstand scoort Liam de bal in de kruising voor de 2-0.

De kansen nemen toe en weer uit een mooie combinatie Dani-Liam werd het alluminium nogmaals getest door een harde knal van onze road runner Liam. 26’ een mooie opbouw van achter via Sem-Quint en weer weet Liam de 3-0 te scoren.

In de tweede helft begonnen we nog superieurer en alles wees erop dat deze klus snel geklaart zou zijn. In de 43’ uit een hoekschop is het Tim die met een schitterende kopbal de 4-0 maakt. Drie minuten later lag de 5-0 erin via een supreme tikki takka spel tussen onverwoestbare Quint-Dani-Tim deze laatste speelde Liam in via de rechter vleugel: tel maar tot 2 en  Liam is met zijn snelheid al in het strafschopgebied voor de 5-0!

De tegenstanders weten al dat de wedstrijd is gespeeld en VCK gaat door met de goleada: via Birk werd Daan (geleent van de JO13) ingespeeld via de linker kant en met een strakke combinatie tussen Quint en Sven krijgt Sylvan de kans om de bal netjes in de rechter hoek te knallen met zijn linker voet: 6-0. Twee minuten later Tim bereikt de hattrick net zoals Liam: 7-0

In de 30’ minuut uit een vrije trap genomen door Dani weet ”Prins” Finn met een prachtige kopbal de 8-0 te bereiken.

Grote dank aan Daan en Bram voor het meedoen (Beide geleend van de JO13-1), jullie hebben het super goed gedaan hoor! Twee kleine rappe  mannetjes en vooral technisch, klasse! Er vallen weinig tips te geven aan onze boys want alle doelstellingen zijn tot het puntje bereikt.

Er zijn geen geheimen voor succes. Het is het resultaat van goede voorbereiding, hard werken en leren van mislukking!

Groetjes,  Team VCK JO14-1