Er zijn 50 toeschouwers online.

JO14: Op naar de knock-out ronde!

Zaterdag 12 september, 3e bekerwedstrijd thuis vs de Bevelanders JO14-1. Bij winst gaan we door voor de knock out ronde, bij verlies gaat de gastploeg door en bij gelijkspel moeten de boys tegen Wik (de komende inhaalwedstrijd) winnen om door te gaan...beste lezers, dit wordt spannend!

De boys hebben een drukke week gehad, 2x trainen en op woensdag een oefenpot vs Zeelandia Middelburg waar een flinke nederlaag plaatsvond, een leermoment voor de mannen en vandaag in de bespreking hadden de boys er veel zin in en vooral zin in het ontwikkelen in wat minder goed ging op woensdag!

1e helft: VCK trapt af en begon vol bravoure aan deze wedstrijd en creëerde de eerste grote kansen vooral in de eerste 5 minuten , mooi snel passen en kaatsen, en gelijk 3 kansen gemist en alle 3 door Liam face to face met de keeper. Een aantal minuten later wordt de enige aanval van de tegenstanders gelijk beloond met een voorsprong op het scoreboord: 0-1. De wedstrijd verloopt mooi en beide teams hebben wat kansjes, misschien zijn de Bevelanders iets meer gevaarlijk maar achterin lukt het Anthony en Dani netjes om alles op te ruimen.

In de 18' onderschept Quint een bal in het middenveld en speelt Liam de diepte in. Onze Road Runner rent in sneltreinvaart de flank op, het strafschopgebied binnen, draait en de gelijktreffer wordt bereikt: 1-1. Het duurt maar 5 minuten en uit een slordigheid achterin profiteert de spits om de Bevelanders weer op voorsprong te brengen: 1-2. In de 30' minuut is het weer Liam die met een dieptepass van Sven zijn turbo aanzet en face to face met de keeper komt. Hij zoekt de rechter hoek, helaas naast!

Één minuut voor rust is het Quint die nog een keer Liam de diepte inspeelt en rara..."Biturbo" aan, binnen de 16 indraaien en scoren! Déja vu voor de gasten: 2-2.

2e Helft: De Bevelanders spelen de eerste minuten de baas en er komt nog een verdiend doelpunt en zo staan onze boys weer in achterstand: 2-3. De wekker gaat en zo gaan ze weer de strijd in zoekend naar een opening. Er wordt druk gezet, de mannen schakelen goed om en de kansen nemen toe. In de 50' minuut verdienen we een hoekschop: Tim aan de bal...direct een indraaiende magische bal de hoek in een beetje aangetikt door de keeper die verrast wordt door deze fantastische hoekschop: 3-3. En het feest gaat weer door voor de gasten want in de 64' scoren ze de 4e treffer: 3-4.

De thuisploeg geeft gewoon niet op en ze willen alleen maar één ding: winnen! De laatste 10' spelen ze zoals het oude Braziliaanse elftal van de jaren ‘80, goed tikken, mooie passen, trucjes en vooral attent zijn ze. In de 68' (2 minuten voor einde wedstrijd) maken Sven en Manish een schitterende combinatie aanval een " tikki takka style" dan is het Sven die de mooie assist voor Tim maakt: tussen 2 verdedigers en de keeper die uit zijn doel komt weet Tim met nauwkeurigheid de goal te vinden: 4-4. Eén minuut later verovert Liam de bal op de linker flank: kappen-draaien, schijnbeveging en weg vluchtend komt hij in een rap tempo in de buurt van de keeper en legt zijn hattrick neer: 5-4! Wat een spannende wedstrijd zeg!

Zo hebben ze de eerste plaats verdient in de bekerpoule en op naar de knock-out ronde! Super tevreden met het resultaat en het vertoonde spel, en nu verder met de competitie met een goed gevoel.