Er zijn 44 toeschouwers online.

JO11-1 vs. VC Vlissingen

Competitiewedstrijd nummer 3 thuis tegen VC Vlissingen.

Na de flinke nederlaag in de beker knock-out fase van dinsdag avond hadden onze mannen veel zin in een winst uit de competitie. Soms zit het mee en soms net even niet. Vorige week in Arnemuiden zagen we een geconcentreerd team, zelfvertrouwen en vooral zonder twijfel genadeloos in het afmaken tijdens de aanvallen. Dingen die in deze wedstrijd niet voldoende naar voren kwamen vooral in de eerste helft. Slechte concentratie, gehaast en te veel gepingel leidde tot doelpunten incasseren. Niet alleen was de verdediging een beetje slaperig maar ook de aanvallers lieten zomaar grote kansen liggen, jammer want VC Vlissingen was feller en profiteerde  toch mooi van hun kansen: in de 7e minuut stonden ze zomaar in de voorsprong.

De reactie van onze boys was meteen te merken, een mooie voorzet van Haitam voor Liam die zo een enorme kans voorbij liet gaan…In de 13e minuut kwam het tweede doelpunt van de Vlissingers, voorzet voor de spits, Sylvan probeerde te anticiperen helaas per ongeluk tikte hij de bal binnen: 0-2.

Daarnaast had Vlissingen nog een paar kansen om de wedstrijd al in de 1e helft af te sluiten, gelukkig is dat niet gebeurt. Zes minuten later schoot Liam een hoekschop en in het gerommel wist Haitam de bal in het net te schieten voor de aansluitingstreffer: 1-2. De mannen zijn nu weer gemotiveerd en beetje bij beetje beginnen ze zich te organiseren …toch is het weer de gastploeg die ons bestraft juist in een moment van onoplettendheid: 1-3.

Tijd voor een pauze… in de kleedkamer maakt trainer Sven duidelijk dat er nog 30’ zijn om de boel in orde te maken en motiveert hij de mannen.

De tweede helft is begonnen en we zien een ander VCK team in het veld dan dat van de eerste 30’. Meer geconcentreerd, feller, vooral de “Don’t give up” mindset, een sterk punt. In de hele 2e helft is er alleen maar 1 aanval van de tegenstander geweest, voor de rest heeft VCK gedomineerd. En de overtredingen van de Vlissingers namen sterk toe.

De tegenvallers waren groot: bal te hoog, bal naast, te zacht, te laat om te schieten…noem het maar op…de bal wilde er hoe dan ook gewoon niet in! Het moment waarbij je je hoofd koel moet houden brak aan.

In de 40’ kwam eindelijk de 2-3 uit een vrije trap genomen door Liam. Verder zijn er tientallen schoten op doel maar zoals al genoemd…geen goal meer te zien.

De animo is niet weg, sterk punt he…de boys vechten tot de laatste seconde om niet te verliezen: er komt een allerlaatste actie, een hoekschop. We zien al dat de scheidsrechter op de klok kijkt en zijn fluit in de mond stopt om na de corner het eindfluitsignaal te laten klinken…Finn neem de hoekschop, de allerlaatste kans…en jawel Sven tikt de bal lekker het net in: 3-3!

Spannend?? Ja hoor het was toch een spannende wedstrijd maar niet de mooiste. Het gelijk resultaat spreekt vanzelf, waarschijnlijk hadden we ietsje meer verdient maar om eerlijk te zijn: als je kansen heb moet je die niet zomaar laten liggen!

Groetjes uit team JO11-1!

Noot van de redactie: het videoverslag is natuurlijk te vinden op het eigen kanaal van de JO11: