Er zijn 56 toeschouwers online.

Periode 1 JO8-3

Bovenste rij v.l.n.r.: Maaike (trainster), Florian, Tess, Devano, Sem, Patrick (trainer).
Onderste rij v.l.n.r.: Oscar, Levi, Melle, Dave

Na de zomerstop zijn wij gestart als JO8-3 met een kleine verandering binnen de spelersgroep t.o.v. vorig seizoen. Levi werd toegevoegd aan het team, waardoor wij begonnen zijn met zes jongens en één meisje. Nog een verandering met vorig seizoen is dat wij niet meer samen met alle JO8 teams trainen, maar nu als team apart. Dit was voor een aantal spelers in het begin even wennen, maar al snel kwam het teamgevoel bij de JO8-3 spelers. De eerste training werd begonnen met het uitleggen van de regels tijdens de trainingen en wedstrijden. Naast de regeltjes, zoals: stil zijn al de trainer praat, op tijd aanwezig…is de hoofdregel: PLEZIER maken! Na de eerste training, stond gelijk onze eerste wedstrijd tegen Jong Ambon gepland. Helaas werd deze op donderdagavond afgelast door de tegenpartij. Na wat teleurstelling konden toch nog een aantal spelers mee met één van onze andere JO8 teams. Daarnaast werd er gelijk met Jong Ambon gezocht naar een andere datum. Gelukkig zat het weer mee, dus was een zomeravond wedstrijd zeker geen straf. Helaas moesten wij hier, vanwege organisatorische redenen toch nog even een weekje op wachten. Wij keken allemaal ontzettend uit naar de tweede wedstrijd, maar helaas werd ook deze door de tegenpartij afgelast. Dit betekende…weer een weekje wachten.

Op woensdagavond 13 september, mochten we dan eindelijk onze trainingen in de praktijk gaan brengen. De spelers stonden wel even gek te kijken van een “groot” veld met een “groot” doel, waarbij er ook nog een keeper nodig was. Gelukkig was het prachtig weer met heel veel supporters. Tijdens de eerste wedstrijd was het zeker even wennen aan al deze veranderingen, maar werd de wedstrijd toch gewonnen met 7-4.

20231010 jo8 3 o1

De avondwedstrijd zat nog in de benen, maar op zaterdag 16 september mochten we onze tweede wedstrijd spelen bij Dauwendaele. Tijdens deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat we toch nog wel moesten wennen aan het grote veld. Hierdoor viel de bal steeds over de verdediging, waarbij Dauwendaele ook nog een snelle spits bleek te hebben. Hierdoor werd er veel gevraagd van de keeperskwaliteiten van Tess en Florian. Helaas hebben wij deze wedstrijd wel verloren, maar iedereen deed goed zijn best! Na twee wedstrijden te hebben gespeeld, werd al wel duidelijk op welke positie in het veld de spelers zich helemaal thuis voelen.

Op zaterdag 23 september stond de eerste thuiswedstrijd tegen GPC gepland. In de kleedkamer werd al snel gediscussieerd over de posities in het veld. Zo hebben Florian en Dave zich ontwikkeld tot echte verdedigers! GPC had veel moeite om hun te passeren. De keepers Melle en Sem hadden weinig bal contact, maar konden hierdoor goed wennen aan deze positie. Deze wedstrijd werd dan ook gewonnen met prachtige doelpunten! Eén van de doelpunten kwam uit een corner genomen door Tess, waarbij Dave hem mooi (vanuit de lucht) met de binnenkant van de voet kon inschieten.

20231010 jo8 3 02

Een week later op zaterdag 30 september moest de wekker vroeg gezet worden! Wij speelde een uitwedstrijd in Scharendijke. Scharendijke?!?! werd er door de kinderen gedacht. De routeplannen gaf dan ook aan dat dit zo’n 45 minuten rijden was. Eenmaal in Scharendijke aangekomen was het erg rustig. Wij waren op dat moment het enige thuisspelende team en ook onze supportersgroep was dit keer natuurlijk niet erg groot. Door de warming-up van de tegenpartij waren onze spelers een beetje onder de indruk. Er zaten veel goede spelers tussen. Al snel gaven Florian en Dave aan dat zij wel weer in de verdediging wilde staan. Sem wilde de eerste helft wel weer op doel proberen. Oscar met zijn snelheid weer in de spits samen met Levi. Tess en Melle begonnen op het middenveld. Al snel kwamen wij voor te staan en met 1-5 voorsprong gingen wij de rust in. De tweede helft wilde Tess graag keepen en Sem het veld in. In de eerste 5 minuten na de rust, waren wij even de concentratie kwijt, waardoor er al snel 3 doelpunten door de tegenpartij gescoord werden. Het bleef uiteindelijk lang 5-5, maar in de laatste 10 seconden werd het toch nog 6-5 voor FC De Westhoek ‘20/ ZSC ’62. Een klein beetje teleurgesteld gingen wij weer terug naar Koudekerke, maar wel met vol goede moed voor de volgende wedstrijd.

Deze wedstrijd stond een week later op zaterdag 7 oktober gepland bij VCK. Hier speelde wij tegen Zeelandia Middelburg. Dit keer stonden wij niet meer zeven spelers, maar met acht! Devano is terug gekomen bij VCK na een korte periode bij een andere vereniging. Hij werd gelijk goed opgenomen in het team en zorgt als linkspoot voor een aanvulling in het veld. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op, maar toch kwamen wij voor rust achter met 0-1. Na nog wat goede adviezen van de trainers in de rust gingen wij weer vol goede moed het veld op. Melle zorgde vlak na rust voor een 2-1 voorsprong. De rest van de wedstrijd ging weer gelijk op, maar het eindresultaat werd nog net in ons voordeel bepaald.

Nog een leuk weetje!....De laatste wedstrijd werd er door alle spelers gescoord tijdens de penaltyreeks!

Wij hebben periode 1 als JO8-3 nu afgesloten en hebben erg veel zin om periode 2 de starten na de herfstvakantie.

Een sportieve voetbalgroet van de trainers!