Er zijn 49 toeschouwers online.

JO10-2 Worstelt en komt boven!

VCK JO10-2 - Zeelandia Middelburg JO10-3 8 – 3

Het is zaterdagochtend 18 november en ik maak me klaar voor de wedstrijd tegen JO10 Zeelandia Middelburg. Het is 0900u en ik ben druk bezig om mijn voetbal tenue bij elkaar te zoeken. Dan hoor ik mijn vader al weer vanaf beneden roepen: “Aidan schiet nou eens op, anders kom je te laat!” Ik maak me niet druk, want we zijn toch altijd op tijd. Om 0920u zitten we in de auto en rijden richting Koudekerke en natuurlijk is het weer aan het regenen! Onderweg zijn we tot de conclusie gekomen dat ik beter kan gaan zaalvoetballen: lekker droog en warm. En zo rijden we het sportpark van Vck op. Auto uit en opzoek naar de juiste kleedkamer.

Al speurend op het lijstje aan de muur lezen we dat we in kleedkamer 3 zitten. En snel rennen we door de regen naar kleedkamer 3. Een deel van het team zit al in de kleedkamer en ik kleed mij snel om. Michael begint als we klaar met omkleden zijn met het praatje over de opstelling en ik mag beginnen op het middenveld. Maar voor we naar het veld gaan, moeten we nog even snel naar de kantine om een teamfoto te maken. Na de teamfoto gaan we naar het veld om in te spelen. Het is best koud en nat, maar we beginnen vol energie aan de wedstrijd. In het begin ging de wedstrijd gelijk op en waren we goed aan elkaar gewaagd. Ravi houdt een paar heel mooie ballen met zijn nieuwe keepershandschoenen!! Halverwege de eerste helft scoort Brik na een dribbel de 1- 0. De rest van de eerste helft gaat het qua niveau gelijk op en wordt er niet meer gescoord.

Even rusten in de kleedkamer onder het genot van een beker siroop. Ze hadden beter lekker warme thee kunnen schenken, want we zijn koud en nat. Na een paar minuten gaan we terug naar het veld voor de tweede helft en we gaan weer fanatiek van start. Na een paar heel goede reddingen van Ravi in de eerste helft weigeren opeens Ravi zijn nieuwe keeperhandschoenen! En Zeelandia weet de gelijkmaker te scoren 1-1. Daarna weten ze ook de 1-2 te scoren. Zo wordt het toch wel erg spannend. Zeker omdat er van beide kanten super goed wordt gekeept. Snel daarna weten we met de doelpunten van Daley de 2-2 en daarna ook de 3-2 te scoren. Hierna weet ook Brik snel achter elkaar drie keer te scoren waarvan één door een mooie voorzet van mij zelf gaan we van 3-2 naar een voorsprong van 6-2.   jo10 2 aidan
(Aidan scoorde uit de
mooiste aanval)
Zeelandia weet hierna toch weer even het tegen offensief in te zetten en scoort de 6-3. Als het niet mooier kon kreeg ik na een paar minuten een heel mooie voorzet van Daley. Deze nam ik aan, keek even goed en wist de bal mooi in het hoekje van het goal te schieten. Daarmee zorgde ik voor de 7-3. Het einde van de wedstrijd komt in zicht en als je denkt dat Brik nog niet genoeg had gescoord, schiet hij nog even de 8-3 binnen. Niet lang daarna is de wedstrijd ook ten einde. Ondertussen hebben we het behoorlijk koud gekregen en springen we snel onder de douche om deze overwinning daar te vieren.

Ik heb nu al weer zin in de wedstrijd van volgende week en hoop dat we deze mooie reeks overwinningen kunnen voortzetten.