Er zijn 42 toeschouwers online.

De eerste overwinning is binnen!!

t vck VCK 3 – t walcheren Walcheren 4  Vreugde na de gelijkmaker van Niels!

Zaterdag 5 november om 14.30 uur stond de wedstrijd VCK 3 tegen Walcheren 4 op het programma.

Als trouwe supporter had ik natuurlijk vooraf al even gekeken op welke plaats deze tegenstander in de competitie stond. Aaaiiii……5 gespeeld, 5 gewonnen. Dat beloofde niet veel goeds, maar desondanks waren onze boys van het 3e erop gebrand om vandaag de eerste overwinning binnen te slepen. Ze stonden eindelijk weer eens met hun “originele” team op het veld, dus het geloof was wel degelijk aanwezig.
Bij Walcheren zag ik al snel veel “oude rotten” uit het voetbalvak, met de nadruk op oud en sommige ook wat kilootjes zwaarder, die zeker nog veel kwaliteit in huis zouden hebben. De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat dit team al langer met elkaar voetbalde. Eigenlijk onnodig, door een misverstand achterin, kwam Walcheren al snel eenvoudig op 0-1. Het zou toch niet wéér zo’n wedstrijd worden?

vck3 wal a
Thijs speelt 2 man uit op het middenveld.

Halverwege de eerste helft begon VCK een stuk beter te voetballen en kwamen er voor ons toch best wel wat kansjes. Misschien kwam dat ook omdat de “oude rotten” vaker om rust in het spel begonnen te roepen naar elkaar, maar laten we het erop houden dat het 3e vandaag gewoon lekker voetbalde. Met nog steeds de 0-1 stand werd de rust ingegaan.
De tweede helft was eigenlijk meteen alweer voor VCK en het spel speelde zich voornamelijk af op de goede kant van het veld. Het duurde niet heel lang voordat door een goede actie Niels mooi werd aangespeeld en hij vanaf de zijkant van de 16-meter genadeloos de bal in de kruising schoot (oké, deze trouwe supporter is misschien een klein beetje bevooroordeeld, maar…..hij zat er echt mooi in).

vck3 wal d
Niels legt aan voor het 1e doelpunt.

Na deze gelijkmaker kregen de “oude rotten” weer even een opleving en kakten onze boys weer een beetje in. Kom op nou jongens, blijf lekker voetballen en scoor die 2e !!!!
De opleving was gelukkig maar van korte duur en VCK begon weer lekker te ballen. Goede passes, hard werken, goed overzicht en het geloof in meer dan een gelijkspel zorgden ervoor dat Nick (onze ingevallen A1-speler) op de juiste plek stond en de 2-1 in kon schieten. Nu waren onze boys los en de “oude rotten” geloofden het allemaal wel. Voor de zekerheid nog 1 doelpuntje erbij ? En ja hoor, Nick scoorde ook de 3-1 waardoor deze 3 punten ons niet meer konden ontglippen.

Op weg naar de 2-1 van Nick

vck3 wal c
Hardwerkende Rowan vecht een duel uit.
vck3 wal f

Mannen van het 3e: jullie hebben (eindelijk) eens een wedstrijd gespeeld waarin jullie de héle wedstrijd lekker voetbalden en niet alleen de eerste helft. Deze overwinning op een ploeg die heel wat plaatsjes hoger dan jullie in de competitie staan, móet toch vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden. Ik heb er een goed gevoel over dat het niet bij deze behaalde punten blijft. Veel succes volgende week in Domburg !!!