WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 62 toeschouwers online.

Nieuws

Hoeiendag zeg! (JO10-2)

‘Hoeiendag zeg!’ (JO10-2)

Eind vorig jaar namen we als team afscheid van drie gewaardeerde meiden uit ons team: Pleun, Linn en Saar. Afgelopen zaterdag zagen we ze voetballen op het veld naast ons en de klanken van gemis van de overgebleven jongens (maar ook van de trainers) waren hoorbaar. Als trainers hebben we genoten van hun enthousiasme, inzet en groei die ze de afgelopen jaren lieten zien. Pleun, Linn en Saar: het ga jullie goed bij de meiden van de MO-11!

Er bleven zes toppers over. Geen wissel dus, hoe nu verder? Gelukkig hebben we in de persoon van Jens een extra topper mogen toevoegen aan ons team. Jens doet absoluut niet onder voor het enthousiasme van de vertrokken dames en speelt alsof hij al jaren bij ons meespeelt.

JO10-2 bestaat nu uit: Jens, Sylt, Tygo, Bas, Jelle, Sem en Victor. Nieuw dit jaar is dat we met een andere opstelling/tactiek spelen. De trainers doen in ieder geval elke zaterdag hun uiterste best om hun ideeën op een heus magneetbord (ja, echt!) duidelijk te maken.

Zo maar wat zinnen die de jongens op een vroege zaterdagmorgen te horen krijgen:
• ‘Terug in de opstelling!’
• ‘Met z’n allen druk op de bal!’
• ‘Rugdekking!’
• ‘Om je heen kijken!’
• ‘Overspelen!’
• ‘Bal in de diepte!’
• ‘Organiseren!’
• ‘Bij wie sta je?!’

Met resultaat! Op de momenten dat we ‘aanstaan’, gaat het als een speer. Mooie goals na aanvallen met drie of vier keer overspelen, kopgoals na prachtige voorzetten, solo’s afgewerkt met een stiftje over de keeper. Een nu al historische uitspraak gedaan door een trainer van de tegenstander na weer een prachtige aanval en goal, al sjokkend naar de middenstip: ‘Hoeiendag zeg’.
Wat ook opvalt is het gezamenlijk verdedigen; door elkaar te coachen zorgen dat altijd iedereen van de tegenpartij gedekt wordt.

Je snapt wel dat we als trainers blij zijn met de vorderingen die onze mannen maken. Voorop staat echter plezier; met elkaar lachen en elkaar iets gunnen. En plezier hebben we; iedere zaterdag is het een feest. ‘Hoeiendag zeg!’

Groet, trainers JO10-2