Er zijn 33 toeschouwers online.

VCK 6 tegen GPC 6

Zaterdag 28 oktober was de dag dat VCK 6 na twee nipte nederlagen weer eens de 3 punten moest gaan halen. De afgelopen weken kreeg de trots van Koudekerke telkens na tal van kansen het deksel op de neus, wat resulteerde in nederlagen tegen LeBo en Steen.

Trainers Ruben en Tom begonnen in een klassieke 4-3-3, met opnieuw verdedigend op het middenveld sloper Bun. In de spits mocht Job de Witte het vandaag proberen, in de hoop dat hij in de afronding gelukkiger zou zijn dan zijn voorgangers. Ten opzichte van vorige week maakt ook de beer van Arnemuiden weer zijn rentree in de goal.

In de eerste helft drukte VCK de tegenstander diep terug op eigen helft en combineerde er vrolijk op los. Natuurlijk konden de kansen niet uitblijven, Boog probeerde het met een mooie lob over de keeper, maar helaas ging ook de bal over de goal. Ook probeerde Tom het nog eens uit een vrije trap, maar ook deze bal belande in het vangnet. De spelers van VCK keken elkaar aan van ‘het zou toch niet weer zo’n middag worden’, dit gevoel werd alleen maar versterkt toen Job het presteerde een bal van 1 meter, jawel 1 meter, op de paal te mikken. Desondanks ging VCK met een uiterst positief gevoel rusten, VCK was 45 minuten lang de baas geweest op het veld en de ploeg had er vertrouwen in het in de tweede helft af te maken. Dit vertrouwen was er omdat, in tegenstelling tot de vorige wedstrijden, het veldspel goed en bij vlagen fantastisch was.

In de rust zetten Ruben en Tom de puntjes op de i en werden er twee wissels toegepast: Stijn Buijs kwam erin voor Boog en Jeroen kwam erin voor Stephan. In de eerste 5 minuten van de tweede helft had VCK het enigszins lastig, omdat GPC de opstelling volledig had omgegooid. Het middenveld van VCK loste dit door goede en duidelijke communicatie op en nam het initiatief weer over. Dit initiatief resulteerde in twee levensgrote mogelijkheden voor Tom, maar hij wist de kalmte voor het doel niet te bewaren en schoot tweemaal naast. Toch kreeg GPC langzaamaan een paar kleine kansjes, deze kansen ontstonden niet omdat de ploeg uit Vlissingen de ene mooie combinatie na de andere er uit gooide, maar de ploeg kon alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties en lange ballen. Het was aan de beer van RMU en het uitstekende centrale verdedigingsduo Jarno en Milan te danken dat dit slechts speldenprikjes waren.

Door de harde wind lukte het Tom, tot zijn eigen frustratie, heel de wedstrijd niet om een fatsoenlijke corner te nemen. In de 70e minuut probeerde hij daarom een variant samen met betonblok Bun. Via een korte corner kreeg Tom hem terug van Bun en schoot hem tot verrassing van de keeper van GPC in de korte hoek: 1-0!

Vanaf dat moment werd GPC erg onvriendelijk en werden een aantal spelers van VCK hard aangepakt. Die gasten konden het natuurlijk niet hebben dat ze volledig zoek werden gespeeld door een stel 18-jarige studenten ;)
VCK trok de overwinning over de streep en kon zo de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven.

Volgende week ontvangt VCK 6 koploper Seroos 6 op sportpark de stoofwei. Met het vertoonde spel van de wedstrijd tegen GPC moet ook Seroos geklopt kunnen worden.