WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 120 toeschouwers online.

Nieuws

#CoronahulpKoudekerke

#coronahulpKoudekerke

Beste VCK-leden, VCK-familieleden, VCK-vrijwilliger en fans,

“Het zijn gekke tijden.” 

Een uitspraak die wij, en ongetwijfeld ook u, de afgelopen dagen ontzettend vaak hebben gehoord. Vandaag is het precies één week geleden dat de eerste maatregelen die ons kabinet afkondigde om het coronavirus in Nederland in te dammen, van kracht werden. Inmiddels zijn we diverse maatregelen verder en leven we samen in een nieuwe werkelijkheid, die vorige week voor veel Nederlanders nog moeilijk te bevatten was. 

De voorbeelden van onderlinge hulp en solidariteit zijn hartverwarmend en geven ons het vertrouwen dat wij werken voor een bijzondere club met een hele bijzondere mensen. Enkele voorbeelden hoe wij elkaar kunnen helpen wordt verder in dit bericht nader beschreven.

Sportclubs, scholen en horeca zijn dicht. Veel mensen zitten thuis. Doordat er nu geen trainingen en wedstrijden zijn, hebben wij als leden van VCK wat extra vrije tijd. Die kunnen we misschien gebruiken om dorpsgenoten in nood een handje te helpen. Denk daarbij aan oudere of zieke mensen, maar ook juist aan onze dorpsgenoten die werkzaam zijn in de vitale beroepen en het nu extra druk hebben. 

Wacht niet totdat er hulp gevraagd wordt maar zoek zelf contact met deze doelgroepen en vraag of je iets voor hen kunt doen. Laat als “VCK-familielid” zien dat je maatschappelijk betrokken bent en neem het initiatief.

 

Hoe je kan helpen?

Je kan bijvoorbeeld boodschappen bezorgen, een maaltijd koken of iets lekkers bakken, oppassen op kinderen van mensen die moeten werken, bloemetje meenemen, ramen wassen, hond uitlaten, of gewoon zoiets simpels als een extra praatje maken of een kaartje sturen.

En misschien kan je zelf ook nog wel iets verzinnen waarmee je iemand kunt helpen. Laat het de redactie weten! 

Wekelijks plaatsen we een interview over “Wat doe jij in deze Coronatijd?”

 

Sponsoren VCK

Naast onze gewone dorpsgenoten zijn er nu ook veel lokale bedrijven die in de problemen (dreigen te) komen door alle maatregelen.  

Veel van hen zijn ook sponsor van VCK. Denk hier eens aan als je boodschappen moet doen of andere zaken wilt aanschaffen. Veelal betreft het sponsoren die al jarenlang sponsor zijn van VCK. Dit is hét moment om eens extra na te denken hierover. Sponsoren hebben het nu moeilijk en wij kunnen hen met elkaar een klein beetje helpen.
Heb je iets nodig, koop het dan bij één van onze sponsoren en laat zo weten dat je als
“VCK-familielid” meedenkt met hen, net zoals de sponsoren met VCK meedenken.
Veel bedrijven bieden in deze bijzondere tijd ook zelf een extra service.
Een lijst met alle sponsoren van VCK kan je vinden op onze website: https://www.vck-koudekerke.nl/sponsoren

De redactie van VCK gaat de komende tijd vraag en aanbod van hulp verzamelen op onze speciale pagina #coronahulpKoudekerke. Heb je een tip, bied je hulp aan of heb je juist een hulpvraag? Stuur een bericht naar redactie@vck-koudekerke.nl

Namens het bestuur van VCK wens ik jullie allen veel sterkte en wijsheid toe in de komende periode. Wij hopen jullie allemaal weer gezond en wel te kunnen ontmoeten op de Stoofwei.

 

Gert Jan Wisse

Voorzitter