WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 28 toeschouwers online.

Nieuws

FC Axel JO13-2 vs. JO13-1

Competitiewedstrijd nummer 6 uit vs FC Axel JO13-2 maar in de Stoofwei gespeeld. Deze wedstrijd moest vorige week zaterdag gespeeld worden maar laat in de week wilde Axel de pot verzetten vanwege zieke en geblesseerde spelers. Ze waren zo sympathiek om ter compensatie van het ongemak bij ons te komen.

De eerste helft begint goed en het is te zien dat er 2 gelijkwaardige ploegen op het veld staan en in de 5e minuut uit een counter vliegt Liam vanaf de linker vleugel weg en knalt hij de bal, uit de rebound van de keeper is het Nathan vdM die de openingstreffer scoort.

De match verloopt met van beide kanten hier en daar wat kansjes en de eerste echte kans komt door een mooi schot van de tegenstander, gelukkig de bal raakt de buitenkant van de linker paal! Na een aantal pogingen komt in de 15e minuut de verdiende gelijktreffer: 1-1.

Het is een mooie wedstrijd en er wordt gevochten vooral in het middenveld. Vlak voor rust, in de 29e minuut, door een mooie combinatie van Stijn en Liam werd een assist voor Sven neergelegd en met zijn style knalt hij de bal het net in vanuit de 16: zo gaan de mannen de pauze in met 2-1 voorsprong.

De tweede helft loopt anders dan de eerste, het schijnt dat bij beide partijen de spanningen toenemen, het valt op dat er nare gesprekken in het veld te horen zijn en men begint grof te spelen. Het is duidelijk te merken aan de vele overtredingen waarvan sommige te zwaar zijn. In de 35e minuut er is een dubieuze overtreding in ons strafschopgebied en de scheidsrechter fluit voor penalty waarmee de Zeeuws Vlamingen weer de gelijktreffer scoren.

Kort daarna uit een slordigheid achterin komt Axel in de voorsprong: 3-2. De wedstrijd is niet meer zo mooi zoals in de 1e helft en de overtredingen nemen toe. In de 50e minuut uit een kopbal van Dani laat de keeper de bal los en tijdens de daaropvolgende duik klapt hij met zijn hoofd tegen de paal en de bal rolt binnen: 3-3. Hier werd veel gemopperd over een mogelijke overtreding naar de keeper maar het is niet zo en de gastploeg werd nog meer onder spanning gezet.

VCK heeft nu de touwtje goed vast en de lat wordt getest via een harde knal van Dani, en de paal door Manish: is dat pech? Yep, dat is inderdaad pech want Axel benut zijn kans en scoort de 4-3. De laatste 5 minuten komen er nog 2 rode kaarten voor beide kanten wegens zware overtredingen zoals naschoppen.

Eindresultaat blijft 4-3 voor Axel, jammer dat de wedstrijd niet verliep zoals de 1e helft!

Groetjes,

VCK JO13-1