Nieuws

Bij twijfel….. toch maar inhalen

En inhalen deden we.

De terecht afgelaste bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag moest woensdagavond 13 september worden ingehaald, om 19.00 uur begon de wedstrijd in en tegen Zierikzee. Tijdens de reis daar heen, tekende zich een waar schouwspel af in de lucht van donkere wolken die met hoge snelheid ook richting Zierikzee dreven, wat best mooi is om te zien, maar wat niet veel goeds belooft als je nog moet gaan voetballen. Er waaide aan het begin van de wedstrijd een stevige windkracht 7 “storm”, die de regen promoveerde tot ware aanslag en kwelling omdat de grote druppels regen aanvoelden alsof er een handje kiezels op je hoofd werd gemikt. Wat me opviel was dat toen het beginsignaal klonk, bij iedereen de knop omging, er werd niet meer geklaagd over kou en regen, maar de enthousiaste teamspirit nam de plaats in van een verder troosteloze omgeving, terwijl de herfst zich alvast van z’n slechtste kant liet zien.

Het meidenteam van Zierikzee is een leuk voetballend team met goede spelers, die zorgden voor spannende momenten en binnen de 2 minuten kregen zij al een mooie kans om de 1-0 te scoren, maar ook wij waren in vorm en voorkwamen een vroege achterstand. We waren direct bij de les, en met een déjà-vu gevoel van eerdere wedstrijden die zo begonnen, zorgden we er voor dat we de wedstrijd zelf in eigen handen kregen, en dat pakte bijzonder aardig uit. We waren op stoom, op volle oorlogssterkte, getergd en gebrand om te winnen, we hebben niet voor niks de storm en regen getrotseerd om hier te komen, we laten ons niet voor Jan(ine) met de korte achternaam natregenen, omverwaaien en blubberig, goor en smerig worden. We deden waar we voor kwamen en met de rust stonden we 1-4 voor, na de rust pikten we de draad weer op waar we gebleven waren en met een 1-7 eindstand zijn we zeer tevreden het veld afgegaan.

Dit meidenteam is in staat, mits ze deze teamspirit weten vast te houden, om een leuk seizoen te draaien en niet enkel handhaving te bewerkstelligen, maar zeker bij de best of the rest (lees plaats 3 t/m 5) hun puntjes bij elkaar te winnen.

Gevoel: uitstekend. Vooruitzicht: laat maar komen.