Nieuws

Bang voor de koploper? Zeker niet!

Op een zonnige maandagavond midden in april staan onze boys JO11-1 tegenover de koploper in de competitie: Jong Ambon JO11-1. Manish uit JO11-3 is er ook bij, top! Spanning bij onze mannen? Helemaal niet! Ze zijn vastbesloten om deze wedstrijd te winnen en dat is vanaf de 1e minuut in het spel terug te zien. VCK beheerst het veld en speelt mooi voetbal, maar Jong Ambon breekt een aantal keren gevaarlijk uit met snelle counters.

En zo’n mooie wedstrijd, daar komt veel publiek op af. Ook Jong Ambon is goed vertegenwoordigd. Helaas moet scheidsrechter Tarik al vroeg in de wedstrijd wel een keer ingrijpen bij een aantal schreeuwers langs de lijn die iedere scheidsrechterlijke beslissing ter discussie stellen. De boodschap is duidelijk, het publiek gedraagt zich vanaf dat moment beter.

Terug naar de wedstrijd. VCK is dus de baas over het veld, maar een eerder genoemde gevaarlijke counter van Jong Ambon wordt goed afgemaakt: 0-1. VCK schakelt nog een versnelling hoger en in de 15e minuut is het alweer 1-1, Finn M. heeft de bal mooi in het doel van de tegenstander gewerkt. Het wordt weer even spannend als Jong Ambon een kans voor open doel krijgt, maar die kans wordt gelukkig niet benut. 1 minuut voor rust zet Sven VCK op een verdiende voorsprong: 2-1.

vck 111 jamvjN2

Na rust gaan de mannen weer goed gemotiveerd het veld op. Djaro scoort al heel snel de 3-1. Maar Jong Ambon is nog niet verslagen en zet wat extra druk. Dit resulteert in de 3-2. Even daarna mist Jong Ambon weer voor open doel en blijft het 3-2. Langs de lijn wordt al snel de vergelijking gemaakt met de wedstrijd van VCK 5 de zaterdag ervoor waar een niet bij naam te noemen VCK speler van Italiaanse afkomst, Juventus aanhanger, die altijd staat te filmen bij JO11-1, ook nog iets met materialen voor VCK doet en onze Tim regelmatig keeperstraining geeft, eenzelfde soort kans voor open doel weet te missen.

Maar Jong Ambon gaat niet zonder slag of stoot met een nederlaag naar huis. De wedstrijd wordt steeds spannender, Jong Ambon creëert steeds meer openingen. Gelukkig staat ons verdedigend trio Max, Finn T. en Sven goed opgesteld. Dezelfde Juventus fan vergelijkt al snel Finn T. met Chiellini omdat hij zoveel ballen wegwerkt. Maar wel een verschilletje met Chiellini in het voordeel van Finn T., Finn T. communiceert namelijk net iets beter met zijn keeper en geeft niets weg… m smiley

Weer terug naar de wedstrijd want die is nog niet klaar. Spannend dus bij een 3-2 voorsprong. VCK besluit dat het spannend genoeg geweest is, Djaro werkt de 4-2 en 5-2 in het doel. Tegen het einde van de tweede helft is de wedstrijd op het hoogtepunt qua felheid en vinden er hier en daar wat schermutselingen op het veld plaats. Haitam wordt nog redelijk hard tegen de grond gewerkt op het moment dat hij oog in oog met de keeper komt te staan en dit levert VCK nog een penalty op. Maar die wordt helaas gemist.

Al met al een schitterende prestatie van onze mannen. Ze hebben laten zien dat ze met druk en spanning kunnen omgaan en… we zijn weer een plekje naar boven opgeschoven in de ranglijst!