Nieuws

De Derby

Vandaag is het de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie thuis tegen De Meeuwen JO11-1: de Derby! Een wedstrijd die niet zeer spectaculair was, wel erg tactisch en met een zeer hoge spanning waarin VCK meer gevaarlijk speelde tegen een goede verdedigende tegenstander.

In de eerste helft is het VCK die consequent een opening zoekt met veel ondernemende acties maar zonder effectieve resultaten. De Zoutelanders zijn alert en verdedigen heel goed en de aanvallen zijn schaars. De echte enige aanval komt in de 15e minuut en is dan ook gelijk raak en het blijft 0-1 tot aan de rust.

Zo’n afwachtende Derby zien de Koudekerkenaren niet zitten en in de tweede helft spelen ze met meer agressiviteit, concentratie en met een “Winnaarslust”. In de 30e minuut komt er een schitterende combinatie van Finn M. / Djaro dan assist voor Finn T. die lekker de bal in de hoek van het doel legt: 1-1.

Kort daarna komen er nog twee kansen, de eerste komt van Haitam die “Face to face” met de keeper is maar helaas werd de bal geklemd. De tweede is een harde knal van Rowen vanuit een behoorlijke afstand: bal tegen de paal en weer de keeper die het redt. In de 40e minuut uit een mooie indraai hoekschop van Djaro is het weer Finn T. die de bal net met zijn kop aantikt en de voorsprong is binnen: 2-1!

Twee minuten voor het eind van de wedstrijd is het even schrikken, een mooi schot raakte de binnenkant van de lat gelukkig Finn T. is op de juiste plek op het juiste moment om de bal te redden net op de lijn!

Al met al een verdiende 3 punten uit deze klassieke “Achter de duinen Walcherse derby"! Deze competitie sluit af met een positieve bereikte 6e plaats uit de poule.

VCK JO11-1 wenst jullie allemaal alvast prettige feestdagen en vooral een sportief nieuw jaar!